Del internett fra mobilen

Så enkelt får du PC-en på nett når du ikke finner WiFi

Alle moderne telefoner kan brukes som en slags trådløs ruter.

LETT Å DELE: Om det ikke skulle være WiFi i nærheten, kan du enkelt bruke telefonen slik at du får PC-en på nett. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
LETT Å DELE: Om det ikke skulle være WiFi i nærheten, kan du enkelt bruke telefonen slik at du får PC-en på nett. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er rart at støtte for SIM-kort fortsatt er mangelvare på PC-er som selges i 2018, for hva er vel en PC i dag uten tilgang til internett?

Heldigvis er ikke redningen langt unna – både på iOS og Android er det fint mulig å dele nettforbindelsen sin med enheter i nærheten, ved at telefonen oppretter et eget trådløst nettverk som andre kan koble seg til.

For å komme kommentarfeltet i forkjøpet: Ja, dette kan mange fra før. Men det er sikkert fortsatt noen som ikke vet om muligheten.

Slik gjør du det, iPhone

Har du en iPhone, navigerer du til innstillinger, mobilnett og delt internett.

Fra dette skjermbildet kan du definere et passord som trengs for å logge seg på nettet ditt. Navnet på nettverket blir det samme som det telefonen din «heter», altså typ «Kjetils iPhone» eller liknende (kan endres under innstillinger, generelt, om, navn).

Når funksjonen er aktivert, vises en blå statuslinje nær toppen av skjermen, der du også kan se hvor mange andre enheter som er koblet til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer