Overføre filer fra PC til mobil

Så enkelt flytter du filene fra PC til mobilen

Skann en QR-kode og så er forbindelsen klar.

SKANN KODEN: …og vips, så kan du overføre filer fra PC-en til mobiltelefonen. Foto: Pål Joakim Pollen
SKANN KODEN: …og vips, så kan du overføre filer fra PC-en til mobiltelefonen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Å flytte filer fra én enhet til en annen finnes det mange løsninger på. Du kan for eksempel laste dem opp til og ned fra en nettlagringstjeneste som Dropbox eller lignende, sende dem til deg selv på e-post eller koble enhetene sammen med en kabel og overføre filene direkte.

Appen Portal (iOS, Android) gjør det trådløst, og det hele går som en lek. Alt du trenger å gjøre er å laste ned og starte appen, peke PC-nettleseren til Portals nettside og skanne QR-koden der med mobilappen.

Så kan du dra og slippe filene over i nettleservinduet (gjerne flere av gangen), hvorpå de dukker opp på telefonen sekunder senere.

Her overfører vi ei mappe med bilder til mobiltelefonen med Portal. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
Her overfører vi ei mappe med bilder til mobiltelefonen med Portal. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Bruker WiFi

For å få Portal-filoverføringen til å fungere, er enhetene nødt til å være koblet til det samme trådløse nettet. Har du en Android-telefon med støtte for minnekort, kan du også angi i appen om du vil at filene skal lagres der.

Når filene er overført, ligger de tilgjengelig i Portal-appen, og kan derfra åpnes eller deles til andre apper. Det er ingen begrensning på hvor store filene kan være, og du kan overføre hele mapper av gangen.

Portal er en snedig løsning fra Pushbullet; kjent for en tjeneste der du kan se mobilvarsler på PC-en, skrive SMS fra PC-en og enkelt dele lenker og andre ting mellom enhetene du har knyttet til samme konto.

Portal er gratis å bruke og kan lastes ned fra de respektive app-butikkene:

Portal for iOS (App Store, gratis)
Portal for Android (Play butikk, gratis)

PS! En enda enklere løsning er Snapdrop, som vi omtalte i 2016. Der trenger du ikke å laste ned en egen app, men åpner samme nettside på begge enheter. Dog støttes kun overføring av én og én fil av gangen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer