Trenger fjernkontrollen nytt batteri?

Så enkelt sjekker du om fjernkontrollen virker

Mobilkameraet ser mer enn du gjør. Bruk det til din fordel.

SJEKK MED MOBILEN: Hvis du trykker på en knapp uten å se et lys fra IR-senderen, betyr det at fjernkontrollen ikke sender ut signal. Foto: Pål Joakim Pollen
SJEKK MED MOBILEN: Hvis du trykker på en knapp uten å se et lys fra IR-senderen, betyr det at fjernkontrollen ikke sender ut signal. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

De fleste av oss har mang en fjernkontroll i stua, og når TV-en eller apparatene rundt ikke lystrer kan det være på tide med nye batterier.

Men det kan også være at noe står i veien for mottakeren, som gjør at det infrarøde signalet ikke klarer å treffe blink.

Eller at enheten du prøver å styre har hengt seg opp – det begynner jo å bli ganske avansert maskineri på TV-benken også.

Sjekk med mobilen

Virker fjernkontrollen? Det kan du enkelt sjekke med kameraappen på mobiltelefonen din (eller med et tradisjonelt kamera, webkamera eller liknende).

Alt du trenger å gjøre er å peke fjernkontrollen mot kameraet, og så trykker du på en knapp for å se på mobilskjermen om det kommer lys ut fra fjernkontrollen.

(Verdt å merke seg er at teknikken kun kan brukes på fjernkontroller som sender ut IR-signaler – har du for eksempel en som kun er Bluetooth-basert, vil ikke dette trikset fungere.)

DET LYSER: Her ser vi at fjernkontrollen sender ut signal når man trykker på en knapp. Foto: Pål Joakim Pollen
DET LYSER: Her ser vi at fjernkontrollen sender ut signal når man trykker på en knapp. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Mobilkameraet kan nemlig se det infrarøde lyset, som ikke er synlig for oss mennesker.

Er lyset sterkt og klart, er det neppe noe galt med fjernkontrollen, men er det svakt eller fraværende er det kanskje på tide med nye batterier.

Og hvordan du sjekker du hvilke av batteriene i skuffen som faktisk funker? Vær så god:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer