Beste portrettfunksjon 2017

Så gode er toppmobilene til å ta portretter

Og hvor langt unna er det et skikkelig speilreflekskamera?

TRE GANGER TO: Samsung, Huawei og Apple har alle telefoner med to kameraer på baksiden – vi har satt portrettmodusen på prøve. Foto: Pål Joakim Pollen
TRE GANGER TO: Samsung, Huawei og Apple har alle telefoner med to kameraer på baksiden – vi har satt portrettmodusen på prøve. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

På få år har mobilkameraene gått fra å være ganske annenrangs til virkelig å kunne levere gode bilder.

Optikken har blitt bedre og mer lyssterk, og den kraftige maskinvaren gjør at alt fra lysmåling til signalprosessering kan gjøres langt bedre enn før. Automatisk HDR, der flere bilder med ulik eksponering sys sammen til ett, er standard selv på rimelige modeller – funksjoner som fremdeles er sjelden vare på kompakt- og systemkameraer.

Dessuten har mobilkameraene etter hvert blitt svært habile hva gjelder filming, der 4K-oppløsning nå er standard blant toppmodellene, og der de fleste kan filme i svært sakte film, men med god oppløsning og bildekvalitet.

Dobbelt kamera = portrettmodus

En trend som stadig gjør seg gjeldende, er at mange telefoner nå har fått to kameraer på baksiden.

Akkurat hvordan de to brukes varierer litt – noen har ulik brennvidde på de to objektivene, mens andre bruker det ekstra kameraet med en sort/hvitt-sensor for å hjelpe til med lysfangingen.

Men felles for de aller fleste med to kameraer, er at de to kameraene kan regne ut en dybdemodell av motivet, slik at man deretter kan forfalske en uskarp bakgrunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer