«Deep Fusion»:

Så mye bedre blir bildene

Vi har testet Apples nye «Deep fusion»-funksjon, og her er det tydelige forskjeller å spore.

TREKLØVER: Apple har nå tre kameraer i sine nye toppmodeller, men bare to av dem fungerer med den nye Deep Fusion-funksjonen. Foto: Pål Joakim Pollen
TREKLØVER: Apple har nå tre kameraer i sine nye toppmodeller, men bare to av dem fungerer med den nye Deep Fusion-funksjonen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kameraet er kanskje den største oppgraderingen på årets iPhone 11-modeller, og spesielt den nye nattmodusen var det som begeistret oss mest da vi testet toppmodellen, iPhone 11 Pro Max.

Men samtidig med at telefonene ble lansert, lovet Apple en kommende funksjon som skulle gjøre enda mer vei i vellinga: Deep Fusion, som Apple har valgt å kalle den.

Deep Fusion-funksjonen blir lansert når iOS oppdateres til 13.2 (gjeldende versjon er i skrivende stund 13.1.2), men om du er like utålmodig som oss, kan du få tilgang til den allerede nå ved å melde deg på Apples betaprogram.

Hvordan du gjør det, kan du lese mer om i vår artikkel fra i sommer om hvordan du kunne få iOS 13 før alle andre.

Hva er Deep Fusion?

Deep Fusion går ut på at at kameraet totalt fanger ni bilder og kombinerer dem til ett. Allerede før du trykker på utløserknappen fanger kameraet åtte bilder: fire som er undereksponerte og fire med normal eksponering. Når du trykker på knappen, fanger kameraet ett bilde med lengre eksponering som da fanger inn mer lys enn de foregående.

Dernest setter A13 Bionic-prosessoren i gang med sitt. Den plukker ut kombinasjonen av bilder som har flest detaljer og fletter dem sammen til ett bilde, med mer detaljer og mindre støy. Her jobber den med hver del av bildet for seg, for eksempel himmelen, ansikter eller klesplagg, helt ned på pikselnivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer