Så mye strøm sparer du med mørkemodus

Har du OLED-skjerm er det definitivt mye å hente.

MØRK VS LYS: Youtuberen Phonebuffstyle har sjekket batteribruken på iPhone med mørk og lys modus. Foto: Phonebuffstyle/YouTube
MØRK VS LYS: Youtuberen Phonebuffstyle har sjekket batteribruken på iPhone med mørk og lys modus. Foto: Phonebuffstyle/YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av nyhetene i årets iOS-oppdatering, iOS 13, er mørkemodus, som gjør det mulig å velge et mørkt brukergrensesnitt fremfor det tradisjonelle/lyse. Om du vil kan mørkemodus følge soloppgang og -nedgang, og skapere av tredjepartsapper har mulighet til å justere sine apper deretter, slik at fargepaletten følger systeminnstillingene.

Kan spare strøm

Ved siden av å være mer behagelig for øynene, i hvert fall på kveldstid, får du en ekstra bonus ved å bruke mørkemodus – vel å merke hvis du har en OLED-basert skjerm. For iPhones del vil det i praksis si alle iPhone-modeller med X eller Pro i modellnavnet.

I OLED-paneler er det nemlig slik at hver enkel piksel på skjermen er en diode. Skal pikselen vise sort, kan pikselen slås helt av slik at den i praksis ikke bruker strøm.

Det i kontrast til en LCD-skjerm, som er basert på at en lyskilde blokkeres. Derfor vil du også se at en OLED-skjerm kan gjengi helt sort, mens sort på en LCD-skjerm alltid vil være noe lysere enn den sorte rammen rundt den, for eksempel. Det så vi tydelig i forrige uke da vi testet tre TV-er med tre ulike skjermteknologier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer