Nå lanseres Apple One

Samler Apple-tjenestene i én pakke

Dette er de norske prisene.

NYTT ABONNEMENT: Apple One samler flere av Apples tjenester under én paraply. Foto: Apple
NYTT ABONNEMENT: Apple One samler flere av Apples tjenester under én paraply. Foto: Apple Vis mer
Publisert

Tidligere i høst annonserte Apple sin nye abonnementspakke «Apple One», som samler alle selskapets digitale tjenester under ett.

I stedet for at du har forskjellige abonnement for iCloud, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade og så videre, samler du alt på ett sted.

Apple sa først at den nye samlepakken ville lanseres senere i øst. Nå melder flere medier at den startskuddet går fredag 30. oktober.

Dette får du

Du kan velge mellom tre ulike pakker i Apple One, et individuelt abonnement, et familieabonnement og et premiumabonnement. Sistnevnte blir ikke tilgjengelig i Norge til å begynne med, da den inkluderer nyhetstjenesten Apple News+ som ikke er lansert her til lands ennå. Her vil også den kommende treningstjenesten Fitness+ være inkludert.

Et individuelt medlemsskap vil koste 165 kroner i måneden, mens et familieabonnement koster 225 kroner per måned. Det skal gi en besparelse på henholdsvis 60 og 70 kroner sammenlignet om du betalte for tjenestene separat, ifølge Apple.

NORSKE PRISER: Her er de to alternativene norske Apple-kunder kan velge mellom når Apple One lanseres. Skjermbilde: Apple.no
NORSKE PRISER: Her er de to alternativene norske Apple-kunder kan velge mellom når Apple One lanseres. Skjermbilde: Apple.no Vis mer

Apple One inkluderer en 30-dagers gratis prøveperiode for alle tjenester som kundene ikke allerede har.

Med familieabonnementene har opptil seks familiemedlemmer tilgang til alle de inkluderte tjenestene med sine egne, personlige kontoer og innstillinger.

Fikk kritikk

Da Apple avslørte One-nyheten i september, gikk Spotify hardt ut mot selskapet og beskyldte dem for konkurransehemmende oppførsel.

– Apple bruker sin dominerende posisjon og urettferdige praksis for å hemme konkurrenter og frarøve kundene valgmuligheter ved å favorisere sine egne tjenester, sier Spotify.

Apple sa i sitt svar at nei, Apple One er ikke urettferdig mot Spotify og at kundene fortsatt vil kunne utforske alternativer.

– Kundene kan utforske og nyte alternativer til samtlige av Apples tjenester. Vi introduserer Apple One fordi det er et godt tilbud til kundene og en enkel måte å få tilgang til samtlige av Apples abonnementstjenester.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer