Samsung Galaxy Nexus

Verdens første Android 4.0-telefon.

Samsung Galaxy Nexus er den første telefonen med Ice cream sandwich. Foto: Pål Joakim Olsen
Samsung Galaxy Nexus er den første telefonen med Ice cream sandwich. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nok en gang er det Samsung som har laget den offisielle Google-telefonen. I fjor var det Nexus S; i år har modellen fått modellnavnet Galaxy Nexus og er, som forgjengeren, en av de heftigste på markedet i det den blir sluppet.

Dette er altså den første telefonen med den siste versjonen av Android, versjon 4.0 Ice Cream Sandwich, som du kan lese en drøss om på DinSide om du klikker på lenka du nettopp passerte.

Les også: Julens beste mobiltelefoner

For øvrig er dette en av fordelene med å kjøpe Nexus-telefonene. Siden de kjører den såkalte "vanilla"-utgaven av Android (som er urørt av andre enn Google), vil denne telefonen være den første til å motta oppdateringer en god stund fremover. Samsung har ikke lagt sitt Touchwiz-grensesnitt på toppen, noe de etter all sannsynlighet vil gjøre med sine "egne" telefoner som skal oppgraderes til den siste Android-versjonen, som for eksempel Galaxy S II.

På spesifikasjonslisten er Nexus-telefonen imponerende. Skjermen er 4,65" over diagonalen med oppløsning på hele 1280x720 piksler, som betyr at skjermen er nesten like skarp som iPhone 4s om vi teller antall piksler pr lengdeenhet (316 punkter pr tomme vs 326). Det betyr også at Galaxy Nexus kan spille videofiler med 720p HD-oppløsning og gjengi samtlige punkter; uten å nedskalere bildet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer