Samsung Galaxy Note 4 lansert

Og Samsung hadde mer å by på enn en ny telefon …

BUET: Samsung Galaxy Note Edge har en original vri på skjermen, bokstavelig talt. Foto: KIRSTI ØSTVANG
BUET: Samsung Galaxy Note Edge har en original vri på skjermen, bokstavelig talt. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kom ikke som noen overraskelse at Samsung lanserte sin nye Note-modell, Note 4 på sin IFA-pressekonferanse i Berlin onsdag.

Som forventet er Samsungs nye storebror 5,7 tommer over diagonalen; det samme som forgjengeren, Note 3. Oppløsningen har imidlertid økt, og dette er dermed Samsungs første telefon med QHD-oppløsning; 2560x1440.

Se også konkurrenten Sonys nyheter

Ny penn

Samsung har fokusert på pennen denne omgangen og doblet antall trykkpunkter slik at det nå er 2048 av dem. Selskapet har også inngått et samarbeid med pennprodusenten Mont Blanc, som også vil komme med egne penner. Hånd i hånd med en ny penn kommer også nye funksjoner, som blant annet gjør det lettere å samle informasjon fra flere kilder.

NYE NOTE: Samsungs nye, store telefon kommer i flere farger. Rosa også. Foto: KIRSTI ØSTVANG
NYE NOTE: Samsungs nye, store telefon kommer i flere farger. Rosa også. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Kameraet på baksiden har fått optisk bildestabilisering og leverer bilder med 16 megapikslers oppløsning, men Samsung hadde også stort fokus på frontkamereat, hvis brennvidde nå er senket slik at man kan fange mer i bredden når man tar selfies. En egen selfie-modus lar deg også panorere kameraet slik at du fanger inntil 120 grader i bredden. Frontkameraet slipper også inn 60% mer lys enn tidligere.

Lader 50% på en halvtime

En nyhet vi vet mange vil sette pris på, er at Samsung nå leverer Note 4 med en kabel som kan lade den raskere. Det tar nå cirka 30 minutter å lade batteriet fra 0-50% (på Note 3 tar det en snau time), men det forutsetter at du bruker kabelen som følger med. Det er riktignok ikke like raskt som Oppo Find 7, som lader helt til 75% på den samme tiden.

Note 4 vil bli å finne i butikkene i oktober til en veiledende prislapp på 6795 kroner.

Noen kjappe spesifikasjoner:
* 2,7GHz Snapdragon-prosessor
* 3GB RAM
* 32GB internminne (+ minnekortstøtte)
* Wifi 802.11ac, Bluetooth v4.1
* 176 gram
* 3220 mAh batteri
* Android v4.4 (KitKat)

Galaxy Note Edge

En ganske snedig telefon-variant er også Galaxy Note Edge, der skjermen er avrundet på den ene siden og dermed kan vise egne paneler med snarveier, avspillingsknapper (når du ser film), varsler og så videre.

Foto: KIRSTI ØSTVANG
Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Oppdatert: I følge Samsung Norge kommer ikke Note Edge til Europa.

Samsung Gear S

Som ryktene tilsa, lanserte Samsung også en ny smartklokke i kveld. Den har en buet Super AMOLED-skjerm og fungerer med andre Samsung Galaxy-telefoner, men kan ikke brukes med telefoner fra en annen produsent.

BUET: Samsung nye smartklokke, Gear S, har buet skjerm og kan både ringe og sende tekstmeldinger. Foto: KIRSTI ØSTVANG
BUET: Samsung nye smartklokke, Gear S, har buet skjerm og kan både ringe og sende tekstmeldinger. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Dog kan den brukes alene – via et nano-SIM-kort har den også tilgang til mobilnettet og kan derfor brukes både til å ringe og sende meldinger med. Skjermen på to tommer har også støtte for tastatur, slik at du faktisk kan skrive eposter direkte på klokka.

Gear S er også tett integrert med Samsungs S Health-app og kan måle puls, skritt og den slags.

Samsung Gear VR

I samarbeid med Oculus viste Samsung til slutt frem Samsung Gear VR. Dette er en virtual reality-3D-brille som brukes med Note 4, der du er nødt til å sette telefonen i selve brillen.

TILBAKE TIL FREMTIDEN: Trer du denne på hodet skal det visst være veldig morsomt å titte seg rundt. Foto: KIRSTI ØSTVANG
TILBAKE TIL FREMTIDEN: Trer du denne på hodet skal det visst være veldig morsomt å titte seg rundt. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Deretter trer du brillen på hodet, og så kan du snu deg rundt og oppleve en virtuell verden i alle retninger, på samme måte som på Oculus Rift-hodesettet. Dette er foreløpig et produkt for utviklere og entusiaster, og blir neppe å finne i butikkhyllene med det første.

Du kan lese mer om hodesettet hos Oculus.

Vi har selvsagt en avtale med Samsung på IFA-messen der vi får en mer håndfast gjennomgang av de nye produktene, så vi kommer tilbake med mer.

Flere nyheter fra IFA-messen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer