Samsung Galaxy: Test av Android-mobilen

En helt glitrende Amoled-skjerm og Android på innsiden. Dette lukter gull.

Pianolakk og en helt nydelig skjerm. Foto: Per Ervland
Pianolakk og en helt nydelig skjerm. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er på høy tid at Apples iPhone får reell konkurranse, og nå som Android-mobilene begynner å rulle ut i butikkene er det bare å følge med – for nå lanseres godsakene på rekke og rad.

Men hva menes med Android?

Android er kort fortalt navnet på mobilens operativsystem (OS), og det er Google som står bak nyvinningen. Målet er selvsagt å stjele markedsandeler fra Apples suksesshistorie iPhone, hvor mobilen styres via trykkfølsom skjerm – samtidig som brukeren kan fråtse i ulike programmer og applikasjoner via App Store.

Androids versjon av App Store heter Android Market, og gir deg altså samme muligheten til å utvide mobilens kapasitet med ekstra innhold (gratis og betalt). Android har for øvrig to store jokere i ermet: De stiller (visstnok) ikke så strenge krav til utviklerne, både når det gjelder form og type innhold som gjøres tilgjengelig for brukerne. I tillegg klarer Android-mobilene fint å kjøre flere programmer samtidig (multitasking), en mulighet som fortsatt er kraftig begrenset på iPhone.

Sånn, det var teorien. Det store spørsmålet er jo om Galaxy holder mål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer