Samsung Gear VR – et glimt av fremtiden

Selv mobilspill er gøy med VR-briller.

GØY: Gear VR fra Samsung og Oculus krever én spesiell telefon, men byr på mye moro i tre dimensjoner. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
GØY: Gear VR fra Samsung og Oculus krever én spesiell telefon, men byr på mye moro i tre dimensjoner. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av de neste månedene vil kommersielle VR-produkter gjøre et større inntog i folks hjem. Konseptet er for all del ikke nytt – selv kan jeg huske en London-tur på midten av nittitallet der jeg først prøvde VR-hjelm, på den tiden der The Lawnmower man var populær.

Den gangen var det imidlertid snakk om langt større hjelmer man hadde på hodet, og grafikken var ikke all verden. Nå ser det ut til at de fleste produsenter av VR-briller lander på en variant som kan minne om et ekstra stort par med slalåmbriller.

LES OGSÅ: Vi har testet 3D-printer fra Clas Ohlson

Hva er en VR-brille?

En VR-brille er altså et slags visir du fester på hodet. To linser sørger for å bryte lyset slik at du klarer å fokusere på skjermen bak, og hvert øye blir matet med hvert sitt bilde, akkurat som i virkeligheten.

Det er det som gjør at vi evner å se i tre dimensjoner – med andre ord: Er man blind på ett øye vil ikke dette ha like mye for seg.

I VR-brillen sitter det så sensorer som registrerer hvordan du beveger hodet – ser du til høyre, flyttes bildet deretter og så videre. Det åpner for en helt annen opplevelse av spill spesielt, men det finnes også mye annet 3D-innhold som kan være morsomt; det være seg konsertopptak, helikopterturer (der du kan titte deg rundt) og så videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.