Samsung ikke lenger størst:
- Bemerkelsesverdig

Forbigått av kineserne.

SAMSUNG: Ifølge Canalys har Huawei passert Samsung i smarttelefonmarkedet. Foto Jung Yeon-je/AFP/NTB Scanpix
SAMSUNG: Ifølge Canalys har Huawei passert Samsung i smarttelefonmarkedet. Foto Jung Yeon-je/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en årrekke har Samsung vært verdens største mobilprodusent, men den siste tiden har den sørkoreanske giganten hatt en nedadgående kurve i markedet.

Ifølge tall fra analyseselskapet Canalys ble Samsung passert av konkurrenten Huawei årets andre kvartal. Canalys estimerer med at Samsung sendte ut 53,7 millioner smarttelefoner i kvartalet som avsluttet 30. juni og Huawei 55,8 millioner.

For Samsung markerer det en nedgang på 30 prosent sammenliknet med tilsvarende kvartal i fjor.

Det er i så fall første gang at Huawei er den ledende produsenten og betyr at det kinesiske selskapet har nådd målet de satt seg sommeren 2016.

– Dette er et bemerkelsesverdig resultat som få personer hadde spådd for noen år tilbake. Det hadde ikke skjedd hvis det ikke var for Covid-19, sier Canalyst-analytiker Ben Stanton i en uttalelse.

Drar nytte av Kina-opptur

I løpet av kvartalet solgte Huawei to tredeler av sine smarttelefoner i Kina, og analyseselskapet anslår en vekst på 8 prosent på hjemmebane, men internasjonalt falt forsendelsene med 27 prosent.

Huawei rammes hardt av amerikanske sanksjoner og kan ikke lenger selge nye smarttelefoner med Android og Google-apper om bord – og finnes omveier det som gjør det mulig å legge inn Google på nyere modeller – men det ser ikke ut til å plage kinesiske kunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer