Samsungs fingeravtrykksleser

Samsung løser sikkerhetsblemme

Fingeravtrykksleseren lures av skjermbeskyttere og lar hvem som helst logge inn.

SIKKERHETSHULL: Samsungs toppmodeller har fingersensor i skjermen. Foto: Yui Mok/Pa Photos/NTB Scanpix
SIKKERHETSHULL: Samsungs toppmodeller har fingersensor i skjermen. Foto: Yui Mok/Pa Photos/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Forrige uke ble brukere av Samsungs Galaxy S10-telefoner advart mot å bruke fingeravtrykksleseren etter rapporter om at brukere fikk låst opp telefonen med fingre som ikke var registrert.

Samsung lovet å komme med en oppdatering som luker ut denne sikkerhetssvakheten og sender nå ut en oppdatering til brukere med Galaxy S10, S10+, Note 10 og Note 10+.

Ifølge nettstedet Android Central blir oppdateringen i første omgang kun tilgjengelig for brukere i Sør-Korea, men det forventes at den rulles ut til flere markeder fortløpende.

Må registrere avtrykk på nytt

Samtidig oppfordrer Samsung alle med registrerte fingeravtrykk om å fjerne eventuelle skjermbeskyttere fra en tredjepart. I tillegg bes brukerne om å slette og registrere nye fingeravtrykk uten skjermbeskytter etter å ha installert oppdateringen.

Endringen i oppdateringen sørger for at den ultrasoniske fingersensoren ser etter en finger på skjermglasset og samtidig unngår å registrere mønstre som kan minne om en finger, som var et av problemene.

Fingersensor i skjermen

Samsung er blant de få telefonprodusentene som byr på en såkalt ultrasonisk fingeravtrykksleser under glasset, som skal være sikrere enn de optiske variantene som sitter i mange andre telefoner fordi den skanner fingeren også i dybden, men sikkerheten har fått et slag i siden etter denne blemma.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer