Samsung og Apple jevnstore på mobil

Apple har tatt igjen forspranget.

LIKE STOR Apple greide å ta igjen Samsungs forprang før jul i fjor. Forklaringen ligger trolig i at de kom med iPhone 6 og 6 Plus (bildet). Foto: KIRSTI ØSTVANG
LIKE STOR Apple greide å ta igjen Samsungs forprang før jul i fjor. Forklaringen ligger trolig i at de kom med iPhone 6 og 6 Plus (bildet). Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lenge har det vært slik at det er Apple som tjener mest penger på sin iPhone, mens Samsung selger flest av sine Galaxy-telefoner.

Slik er det ikke lenger, ifølge analysebyrået Strategy Analytics.

Begge de to gigantene solgte nemlig 74.5 millioner mobiltelefoner på verdensbasis i løpet av oktober, november og desember i fjor.

iPhone 6-effekt

Men da må vi altså huske på at dette var perioden da iPhone 6 og iPhone 6 Plus ble lansert. Samsung hadde på sin side ikke noen nye modeller ute, om man da ikke tar med spesialmodellen Samsung Galaxy Alpha som kom til Norge i midten av september måned.

LES OGSÅ:
TEST: iPhone 6
TEST: iPhone 6 Plus
TEST: Samsung Galaxy S5

OFFER FOR APPLE-EFFEKT: Samsungs populære flaggskiptelefon Galaxy S5 fikk alvorlig konkurranSe av iPhone 6 før jul. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
OFFER FOR APPLE-EFFEKT: Samsungs populære flaggskiptelefon Galaxy S5 fikk alvorlig konkurranSe av iPhone 6 før jul. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

Totalt ble det solgt 1,3 milliarder smarttelefoner i fjor. Hele 81 prosent av disse var Android-telefoner, så Apple har enda et stykke igjen før de dominerer med sitt iOS.


Samtidig viser Strategy Analytics-rapporten at Samsung alene tapte markedsandeler i forhold til Apple. De gikk i fjor fra 30 til 20 prosent, mens Apple økte sin andel av mobilmarkedet fra 18 til 20 prosent.

LES OGSÅ: SNIKTITT: Huawei Ascend Mate 7

I rapporten går det fram at Samsung også blir truet nedenfra: Kinesiske produsenter som Huawei og Xiaomi spiser opp de andelene som Samsung tidligere hadde i den billige delen av smarttelefonmarkedet. Vi skal heller ikke glemme de tradisjonelle konkurrentene som LG, og ikke minst Sony - som begge hadde gode år i 2014.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer