Samsung saksøkes for villedende markedsføring

Nei, mobilene deres er ikke vanntette, mener australske forbrukermyndigheter, som går til sak mot den sørkoreanske mobilprodusenten.

VANNBESTANDIG: Samsungs toppmodeller i Galaxy-serien tåler vann, men ikke uten forbehold. Kim Hong-Ji/Reuters/NTB Scanpix
VANNBESTANDIG: Samsungs toppmodeller i Galaxy-serien tåler vann, men ikke uten forbehold. Kim Hong-Ji/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2016 lanserte Samsung sin første mobil med en såkalt IP68-sertifisering, som i praksis skal gjøre den vanntett. Siden den gang har alle selskapets toppmodeller kommet med denne IP-sertifiseringen. I markedsføringen har Samsung sagt de tåler vann.

Sjekket 300 reklamer

Dette anser den australske forbruker- og konkurransekommisjonen, ACCC, for å være villedende markedsføring i over 300 reklamer siden februar 2016 og har nå gått til søksmål mot sørkoreanerne.

Ifølge Cnet peker ACCC på to problemer med Samsungs markedsføring:

  • Først indikerte de at å senke en Galaxy-mobil ned i vann til 1,5 meter i opptil 30 minutter eller mindre ikke ville påvirke enheten i løpet av hele levetiden til mobilen.
  • Deretter skal Samsung ha annonsert mobilene i bruk på stranda og i basseng, selv om IP68-sertifiseringen bare gjelder ferskvann.

ACCC omtaler dette som falsk, villende og misvisende markedsføring.

- For å tiltrekke seg kunder viste Samsung Galaxy-mobilene i bruk i situasjoner de ikke burde være i. I henhold til australsk forbrukerlovgivning, kan ikke bedrifter villede kunder om hvilke funksjoner produktene har, sier ACCC-sjef Rod Simms i en uttalelse, ifølge The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer