Samsung Smart Switch Kit

Samsung med egen kabel som gjør det enkelt for den som kommer fra iPhone.

GJØR DET ENKELT: Denne kabelen lar deg overføre data fra iPhone til en Samsung-telefon. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
GJØR DET ENKELT: Denne kabelen lar deg overføre data fra iPhone til en Samsung-telefon. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skapte stor furore i Android-leieren da Apple tidligere i år lanserte sin første iOS-app; Move to iOS.

Den gjør det nemlig enklere å bytte fra en Android-telefon til en iPhone. Appen overfører trådløst kontaktlisten, SMS-meldinger, bilder og video, e-postkonti, kalenderavtaler og bokmerker fra nettleseren, slik at det går kjappere å komme i gang.

Egen kabel fra Samsung

Skjønt, det er ikke bare den veien det går. Flere Android-telefoner kommer også med tilsvarende apper for å bytte fra en gammel telefon; det være seg om den kjører Android eller iOS.

For Samsungs del, som er den største Android-produsenten, har selskapet lenge tilbudt appen Smart Switch. Nytt av året er imidlertid en egen kabel som du kan plugge i en ny Samsung-telefon, og som i andre enden har en USB-port der du kan koble til en annen telefon; det være seg en Android-telefon eller en iPhone.

Den får du i disse dager med i en rekke butikker om du kjøper en ny Samsung-telefon, men det er snakk om en helt vanlig micro USB-OTG-kabel (micro USB hann => USB hunn), som du kan plukke opp for en snau hundrelapp i velutstyrte butikker som selger kabler – Clas Ohlson, Biltema, Jula og den slags.

Slik fungerer det

Vi lastet ned Smart Switch-appen og plugget kabelen inn i en fabrikknullstilt Galaxy S6 Edge+. I andre enden koblet vi til en iPhone 6s Plus, og etter å ha godkjent tilgangen på iPhone, gjorde appen en analyse av dataene som kunne overføres.

Dernest var det bare å trykke, og i løpe av ikke alt for mange sekunder var dataene overført. Også her fikk vi med oss kontaktliste, SMS-meldinger, bilder og video, notater og mer til.

HENTER ALT: Alt av kontakter, SMS-meldinger, bilder, video og annet blir overført til den nye telefonen med Smart Switch. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
HENTER ALT: Alt av kontakter, SMS-meldinger, bilder, video og annet blir overført til den nye telefonen med Smart Switch. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Trenger ikke kabel

Merk imidlertid at løsningen også lar deg hente data fra iCloud om du bruker det, eller via en iTunes-sikkerhetskopi. Du trenger altså ikke å kjøpe en egen kabel, selv om den gjør det hele ganske kjapt og lettvint.

I følge Samsungs informasjonssider skal det imidlertid også være mulig å overføre en liste over installerte apper dersom du henter data via iCloud, hvorpå Smart Switch gir deg en liste over de tilsvarende Android-appene. Det gjør det enda kjappere å komme i gang.

Appen finnes i Play Store og ser ut til å være kompatibel med alle Android-telefoner med Android 4.0 eller nyere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer