Samsung SmartView-app: Se TV på mobilen

I dag kommer appen vi har ventet på. Men ikke alle kan få.

Appen som gjør smart-mobilen din til en ekstra TV, er sluppet i dag. Og ja; den er gratis. Foto: Samsung
Appen som gjør smart-mobilen din til en ekstra TV, er sluppet i dag. Og ja; den er gratis. Foto: Samsung Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når vi testet Samsungs rålekre D8005-TV, som vi forøvrig ga terningkast seks, prøvde vi også den spesielle fjernkontrollen som kan kjøpes som ekstrautstyr til TV-en.

Luksusfjernkontrollen var vi riktignok ikke spesielt imponert over: For det første er den dyr, og for det andre får du jo de aller fleste funksjonene i Samsungs apper som ligger gratis tilgjengelig i henholdsvis Android Market eller AppStore.

Luksuskontrollen hadde imidlertid én super finesse: Den kunne nemlig vise TV-innoldet direkte på fjernkontrollen, en smart finesse enten du må gjøre ferdig maten på kjøkkenet, eller vil ta med deg programmet på do ...

Dagens nyhet er at du nå også får denne TV-muligheten i Samsungs nye Android-app.

Navnet på appen er SmartView

Appen forvandler altså mobilen din til en ekstra TV, ved å streame innhold som går via TV-en direkte til mobilen. I tillegg til TV-sendinger vil du også kunne streame Blu-ray filmer, eller video fra andre enheter som er tilkoblet TV-en.

NB: Forutsetningen for videresending er at TV-en mottar signalene via HDMI-inngangen. Har du en laptop med HDMI-utgang kan du altså bruke den til å streame innhold via TV-en, mens det ikke vil fungere dersom laptopen din bare har en VGA-utgang.

Merk deg at du kan fortsette å se TV samtidig som for eksempel en Blu-ray-film spilles av på mobilen. Det siste er spesielt praktisk hvis du vil se ferdig fotballkampen, mens ungene insisterer på å se Sauen Shaun på DVD for tiende gang denne regnvåte sommeren. Det kaller vi konfliktløsning i praksis.

Nei, det er jo ikke livsnødvendig. Men at det er en kul og praktisk finesse er vi ikke i tvil om. Foto: Samsung
Nei, det er jo ikke livsnødvendig. Men at det er en kul og praktisk finesse er vi ikke i tvil om. Foto: Samsung Vis mer


Hvem kan få, og hva trenger du?

  • For det første må du ha en Samsung Smart TV 3D-TV av årets modell i 7- eller 8-serien
  • I tillegg er det foreløpig kun Samsungs egen Galaxy S II-mobil som garantert støttes
  • Og så må du selvsagt laste ned SmartView-appen. Appen skal være tilgjengelig via Samsung Apps, i tillegg til Android Market allerede i dag
Hvorvidt appen vil fungere på første generasjons Galaxy Tab er dessverre usikkert. Samsung presiserer nemlig bare at det er de to nye Galaxy Tab-nettbrettene som vil få støtte for SmartView-funksjonen over sommeren.

Vi er også usikre på om den vil fungere på konkurrentenes Android-baserte nettbrett og mobiler. Dette må vi altså komme tilbake til.

Har du prøvd appen? Del i så fall dine erfaringer med oss i debatten nedenfor!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer