Mobilsalget

Samsung tar tilbake tronen

Og Xiaomi skyver Apple ned på fjerdeplass.

NUMMER ÉN: Samsung har pøst på med nye mobiler i år. Det har gitt resultater. Foto: Pål Joakim Pollen
NUMMER ÉN: Samsung har pøst på med nye mobiler i år. Det har gitt resultater. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Det vakte oppsikt da Huawei i juli passerte Samsung som verdens største mobilprodusent. Samsung har hatt førsteplassen i en årrekke, men har i senere tid opplevd en nedadgående kurve.

Nå melder imidlertid analyseselskapene IDC, Counterpoint og Canalys, at gleden bare var kortvarig for Huawei. Etter bare ett kvartal er Samsung nå tilbake på tronen, skriver The Verge.

Samsung la nylig frem sitt høyeste kvartalresultat noensinne. Ifølge Counterpoint økte forsendelse med 47 prosent forrige kvartal, mens den falt sju prosent for konkurrenten Huawei.

Passerer Apple

Samtidig har en annen kinesisk mobilprodusent, Xiaomi, gått forbi Apple på tredjeplass.

iPhone-produsenten opplevde en nedgang i forsendelser på 7 prosent i juli-september sammenlignet samme kvartal året før. Ifølge The Verge har dette blitt påvirket av at de måtte utsette lanseringen av årets iPhone-modeller fra september til oktober og november.

På femte, sjette og sjuendeplass finner vi merker som er relativt ukjent her til lands, som Oppo, Vivo og Realme.

Alle disse eies dog av samme produsent, kinesiske BBK Electronic. Om de var slått sammen, ville de nærme seg Samsung på førsteplass, ifølge The Verge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer