Mobilsalget

Samsung tar tilbake tronen

Og Xiaomi skyver Apple ned på fjerdeplass.

NUMMER ÉN: Samsung har pøst på med nye mobiler i år. Det har gitt resultater. Foto: Pål Joakim Pollen
NUMMER ÉN: Samsung har pøst på med nye mobiler i år. Det har gitt resultater. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Det vakte oppsikt da Huawei i juli passerte Samsung som verdens største mobilprodusent. Samsung har hatt førsteplassen i en årrekke, men har i senere tid opplevd en nedadgående kurve.

Nå melder imidlertid analyseselskapene IDC, Counterpoint og Canalys, at gleden bare var kortvarig for Huawei. Etter bare ett kvartal er Samsung nå tilbake på tronen, skriver The Verge.

Samsung la nylig frem sitt høyeste kvartalresultat noensinne. Ifølge Counterpoint økte forsendelse med 47 prosent forrige kvartal, mens den falt sju prosent for konkurrenten Huawei.

Passerer Apple

Samtidig har en annen kinesisk mobilprodusent, Xiaomi, gått forbi Apple på tredjeplass.

iPhone-produsenten opplevde en nedgang i forsendelser på 7 prosent i juli-september sammenlignet samme kvartal året før. Ifølge The Verge har dette blitt påvirket av at de måtte utsette lanseringen av årets iPhone-modeller fra september til oktober og november.

Mobilsalget tredje kvartal 2020 ifølge analyseselskapene Canalys, IDC og Counterpoint.

På femte, sjette og sjuendeplass finner vi merker som er relativt ukjent her til lands, som Oppo, Vivo og Realme.

Alle disse eies dog av samme produsent, kinesiske BBK Electronic. Om de var slått sammen, ville de nærme seg Samsung på førsteplass, ifølge The Verge.

Kan Huawei snu det?

Oppgangen til Huawei ved forrige kvartal skyldtes at de utnyttet den økonomiske veksten i Kina for få fart på smarttelefonindustrien sin igjen. Samtidig tapte Samsung på at selskapets største markeder var rammet hardt av coronautbruddet.

Internasjonalt rammes Huawei hardt av amerikanske sanksjoner og kan ikke lenger selge nye smarttelefoner med Android og Google-apper om bord – og finnes omveier det som gjør det mulig å legge inn Google på nyere modeller.

melder imidlertid Financial Times at USAs restriksjoner mot å levere maskinvare til Huawei lettes, skriver Tek. Amerikanske selskaper får lov å selge brikker og prosessorer til den kinesiske mobilprodusenten så lenge det ikke brukes til 5G-utbygging.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer