TEST: Samsung Galaxy Note 8

Samsungs dyreste telefon byr på det meste

… men om det er verdt prishoppet, er et annet spørsmål.

TOPPMODELLEN: Note 8 er Samsung toppmodell og koster rett i underkant av 10.000 kroner ved lansering. Foto: Pål Joakim Pollen
TOPPMODELLEN: Note 8 er Samsung toppmodell og koster rett i underkant av 10.000 kroner ved lansering. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Samsung lanserte Note 7 i fjor, gikk alt skeis. Kort tid etter at vi hadde testet telefonen, tikket rapportene inn om telefoner som begynte å brenne på grunn av en designfeil i batteriet, og enden på visa ble at Samsung tilbakekalte alle solgte enheter og stoppet salget.

Dermed er det i praksis to år siden siste Note-telefon – Note 5, som ble lansert i 2015. Den kom dog aldri til Norge, hvilket betyr at vi her til lands må helt tilbake til 2014 for å finne Note 4 som den forrige.

Den første utgaven kom i 2011, og den kunne skilte med en skjerm på hele 5,3 tommer, noe som den gangen var langt større enn andre telefoner, men som har blitt en ganske vanlig størrelse i dag. I 2011 var det for eksempel iPhone 4s som kom omtrent samtidig, med sin 3,5 tommer store skjerm.

Her er et bilde av dem side om side fra bildearkivet vårt. Mange synes Samsungs krumspring var helt vanvittig:

I dag er Note 8 fremdeles en stor telefon, men ikke gigantisk. Skjermdiagonalen er riktignok 6,3 tommer, men det er bare 0,1 tomme mer enn S8 plus fra samme selskap, og med et høyde/bredde-aspekt på 18,5:9 og avrundede, tynne rammer på sidene, fortoner disse telefonene seg heller som høye 5,5-tommers telefoner i hånda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer