Samsung lanserer Galaxy Note 9

Samsungs nye mobil-flaggskip har plass til én terabyte med data

Og pennen kan brukes til mer enn å bare skrive og tegne.

SER UT SOM FØR: Samsungs nye toppmodell, Galaxy Note 9, ser relativt lik ut som forgjengeren, og kommer uten de helt store nyhetene, kanskje bortsett fra pennen, som nå har flere funksjoner (og er gul!). Foto: Kirsti Østvang
SER UT SOM FØR: Samsungs nye toppmodell, Galaxy Note 9, ser relativt lik ut som forgjengeren, og kommer uten de helt store nyhetene, kanskje bortsett fra pennen, som nå har flere funksjoner (og er gul!). Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(NEW YORK): Torsdag ettermiddag norsk tid avduket Samsung sitt nyeste flaggskip, Galaxy Note 9, på en pressekonferanse i New York. Etter å selv ha lekket sin egen promovideo i forkant, bød ikke lanseringen på de helt store overraskelsene. Det er heller ikke enormt mye nytt med toppmodellen.

Med et dårligere enn forventet salg av Galaxy S9 og beinhard konkurranse fra Huawei, som har overtatt plassen fra Apple som verdens andre største smartmobil-produsent, har Samsung stort press på å måtte levere.

Hvorvidt Note 9 er redningen i så måte, gjenstår å se, da den nok har en litt smalere målgruppe enn Galaxy S9. Den er både større, dyrere og har funksjoner mest rettet mot proffbrukere.

Folk kjøper den på grunn av pennen

Note-serien går for å være først og fremst en businesstelefon, kanskje mest fordi den kommer med penn.

«Er det virkelig noen som bruker den pennen annet enn for show», tenker jeg med jevne mellomrom. Ifølge Samsung er imidlertid pennen hovedgrunnen til at folk kjøper Note-telefonene.

Pennen, kalt S Pen, som følger med Note 9 har dessuten lært seg noen nye triks siden sist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer