TEST: Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Samsungs ultimate toppmodell

… men det koster å være kar.

GLIMRENDE: Det er ikke mye å trekke for på Samsungs toppmodell. Foto: Pål Joakim Pollen
GLIMRENDE: Det er ikke mye å trekke for på Samsungs toppmodell. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var ikke mye som ikke var avslørt på forhånd da Samsung lanserte årets nye S21-modeller så tidlig som 14. januar.

Den ypperste av dem alle, S21 Ultra, er på ingen måte en rimelig telefon. Den koster fra 14 490 kroner (128 GB) og er dermed blant de aller dyreste telefonene på markedet, og da nesten dobbelt så dyr som fjorårets S20 FE.

Men så er den også blant de aller beste. Blant annet med ny kameraløsning og støtte for S Pen blant de større nyhetene kontra fjorårsmodellen.

Ny design

Samsung har gjort en ganske snedig vri hva angår designet på årets S21-modeller. I stedet for at kameramodulen stikker ut som en egen «klump» på baksiden, har de nå strukket den slik at to av kantene glir inn i resten av chassiset - et designgrep vi liker godt.

VOLDSOM: Med fire kameraer og lasermåler på baksiden fremstår kameramodulen ganske stor på baksiden av S21 Ultra, men den glir i ett med resten av chassiset på to av kantene. Foto: Pål Joakim Pollen
VOLDSOM: Med fire kameraer og lasermåler på baksiden fremstår kameramodulen ganske stor på baksiden av S21 Ultra, men den glir i ett med resten av chassiset på to av kantene. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Det er liten tvil om at kameraet er noe av det viktigste for Samsung med S21 Ultra, for kameramodulen fremstår enorm på baksiden. Nytt i år er at man nå får to tele-objektiver, med henholdsvis 3x og 10x optisk zoom. Det siste er da av periskoptypen, der optikken via et 45-graders speil er vinklet 90 grader og ligger plant med baksiden. Som før får man også en ultravidvinkel, samt et hovedkamera med oppløsning på 108 megapiksler.

Vår testmodell er i «phantom black»-fargen, som er én av to farger som selges i elektronikk- og nettbutikker, og den ser rett og slett svært lekker ut (den andre er sølv). S21 Ultra finnes vel å merke i tre andre farger også, som du kun får kjøpt på Samsungs egne nettsider. De spesialproduseres og har derfor fire ukers ventetid, så vet du det.

Stor, fantastisk skjerm

Samsung leverer alltid på skjermfronten, også på årets modeller. S21 Ultra har en 6,8 tommers Amoled-skjerm med oppløsning på 3200x1440 piksler, med flott kontrast, innsynsvinkel og fargemetning. Både for- og bakside er beskyttet av Gorilla Glass Victus, selskapets foreløpig sterkeste glass, som blant annet skal tåle fall fra to meters høyde.

KNALLBRA: Med dypt sortnivå, flotte farger, 120 Hz og svært høy lysstyrke er S21 Ultra-skjermen markedets beste i våre øyne. Foto: Pål Joakim Pollen
KNALLBRA: Med dypt sortnivå, flotte farger, 120 Hz og svært høy lysstyrke er S21 Ultra-skjermen markedets beste i våre øyne. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

S21 Ultra er med andre ord en forholdsvis stor telefon. Bredden, som kanskje er den viktigste parameteren å se på i så måte, er 75,6 mm. Det er for så vidt et par millimeter smalere enn iPhone 12 Pro Max, men sistnevnte er 4 mm lavere i høyden og 1,5 mm tynnere (7,4 vs 8,9 mm).

Som på fjorårets S20-modeller har skjermen 120 Hz-bildefrekvens, men det kan nå brukes i full oppløsning, og fra Note 20 Ultra har den arvet dynamisk bildefrekvens, slik at den kan justeres mellom 10 og 120 Hz avhengig av hva som fortoner seg på skjermen. Fordelen med å kunne justere den ned når det vises mer statisk innhold, er med at det ikke tapper like mye fra batteriet. For øvrig har de øvrige S21-modellene 40 Hz som nedre grense der.

120 Hz gir et svært glatt og glidende bilde – om du fortsatt ikke har opplevd mer enn de tradisjonelle 60 Hz-skjermene, er det svært behagelig for øynene når du skroller nettsider og den slags.

STOR: Galaxy S21 Ultra er blant de største telefonene, men allikevel ikke umulig å betjene med én hånd. Foto: Pål Joakim Pollen
STOR: Galaxy S21 Ultra er blant de største telefonene, men allikevel ikke umulig å betjene med én hånd. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

I sterkt sollys er den også særdeles kapabel, med maksimal lysstyrke på hele 1500 nits. Og selv om den er noe avrundet mot kanten, er det ikke snakk om en like lang og bratt avrunding som tidligere, så skjermen føles så å si flat.

Samsung-skjermen har også det selskapet kaller «eye comfort shield», som reduserer det blå lyset fra telefonskjermen på kveldstid. Som kjent hemmer blått lys kroppens produksjon av søvnhormonet melatonin, så her vil skjermen gradvis oppleves mer rød/gul utover kvelden, men ikke like åpenbart som på tilsvarende «night shift»-funksjon på iPhone, synes vi.

Støtter penn

Og en ekstra rosin i pølsa: S21 Ultra-skjermen støtter også Samsungs S Pen (den som følger med Note-modellene) slik at du kan tegne og skrive på skjermen. Riktignok finnes det ikke et eget hulrom til denne som på Note-modellene, og den følger heller ikke med i salgspakka, men det finnes deksler med avsatt plass til pennen. Ja, faktisk kan du bruke enhver Wacom-kompatibel penn.

Samsung selger deksler med rom for S Pen, siden S21 Ultra ikke har lagringsplass for denne selv. Foto: Pål Joakim Pollen
Samsung selger deksler med rom for S Pen, siden S21 Ultra ikke har lagringsplass for denne selv. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Vi fikk ikke med en slik i testpakka fra Samsung, men opplevelsen skal ikke være like omfattende som på Note 20 Ultra. Siden S21 Ultra ikke har Bluetooth-forbindelse med pennen, vil du nemlig ikke kunne bruke luftbevegelsene, der du kan bruke pennen som «fjernkontroll», og du blir heller ikke varslet dersom du glemmer igjen pennen. Dette kan bli løst med den kommende S Pen Pro-modellen Samsung så vidt nevnte på lanseringen, men enn så lenge er altså støtten noe begrenset.

For ordens skyld er det kun Ultra-modellen som har denne støtten av de nye S21-modellene.

Samsungs første 5 nm-brikke

Som før er det ulikheter på maskinvaren avhengig av hvor i verden man kjøper S21 Ultra. Her i Europa får vi som vanlig Samsungs egenutviklede Exynos-prosessor, mens Samsung heller lanserer USA-modellene med brikker fra Qualcomm. Det skyldes, etter det vi vet, at kostnaden ved å bruke egne brikker i USA vil være høyere, fordi man da må betale lisens til Qualcomm på grunn av selskapets patenter på amerikansk jord.

Altså er det Exynos 2100 vi får her i Norge og Snapdragon 888 i USA. Vi har ikke de ulike variantene tilgjengelig, men de første testene av dem viser at de to er ganske jevnbyrdige, der Exynos-prosessoren faktisk ligger bittelitt foran i ytelsestestene som går på ren prosessorkraft (CPU), men havner noe bak på grafikkbrikka.

FLATER UT: Kurven over kanten er ikke like bratt og åpenbar som på tidligere modeller. Foto: Pål Joakim Pollen
FLATER UT: Kurven over kanten er ikke like bratt og åpenbar som på tidligere modeller. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Som med de nye prosessorene fra Qualcomm og Apple er også Exynos 2100 basert på 5 nm produksjonsteknikk, altså der transistorene er mindre enn før, som gjør plass til flere av dem på samme areal. Dermed kan man få bedre ytelse, bedre effektivitet med tanke på strømbruk eller en kombinasjon.

Gevinsten ytelsesmessig over forrige prosessorgenerasjon er ikke enorm. I Geekbench 5, som måler prosessorkraften, får vi 1058 (890) og 3358 (3193) poeng, der målingene fra fjorårets S20 FE vises i parentes. Tilsvarende tall for iPhone 12 Pro er for øvrig 1586 og 3940, så der er Apple foran. Det samme er de på den nye 3DMark Wild Life-testen, der Apple-telefonen scorer 6657 poeng, mens Samsung må nøye seg med 5590 poeng. I Geekbench' compute-test er det også rått parti i favør Apple – 9215 vs 7448 poeng.

Men i det daglige? En svært god opplevelse ytelsesmessig, med kjapp bytting mellom apper og et svært flytende bilde takket være 120 Hz-skjermen.

Og vi er uten tvil mer fornøyde med batteritiden på S21 Ultra enn vi var på S20 Ultra. På en typisk dag holder batteriet fra morgen til kveld med rundt 4,5 timers skjermbruk i løpet av dagen (<10% igjen ved leggetid), eller fra morgen til neste kveld med to timers skjermbruk hver av dagene, som er på par med erfaringen fra iPhone 12 Pro. Fra hva vi kan se av amerikanske tester, ser det dog ut til at Snapdragon-prosessoren gir enda bedre batteritid, så er det nevnt.

Med 10x optisk zoom kommer du svært nær det du vil ta bilde av. Foto: Pål Joakim Pollen
Med 10x optisk zoom kommer du svært nær det du vil ta bilde av. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Uten lader

Batteriet er som i fjor på 5000 mAh på Ultra-modellen, men i likhet med Apples iPhone 12-modeller kommer S21-modellene også uten lader (og ørepropper) i esken. Alt du får med er telefonen, en USB-C til USB-C-kabel og den lille nåla til å stikke ut SIM-kortskuffen med. Det gjør også at esken er langt mer kompakt enn tidligere.

Argumentet for å droppe laderen er for å spare miljøet, både med tanke på å produsere dem og at eskene tar mindre plass under transport. Det er selvsagt en fin tanke det, men det er heller ikke til å stikke under stol at dette er penger spart for produsenten. Selvsagt finnes det ganske mange mobilladere i de tusen hjem, men de færreste av dem har USB-C-utgang, som gjør at mange ikke vil ha særlig nytte av kabelen som følger med, men man kan selvsagt bruke både lader og kabel man har liggende fra før.

S21 Ultra støtter kablet lading med inntil 25 watts effekt, samt trådløs lading, men du får ikke med en ladekloss i esken. Foto: Pål Joakim Pollen
S21 Ultra støtter kablet lading med inntil 25 watts effekt, samt trådløs lading, men du får ikke med en ladekloss i esken. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

S21 Ultra har støtte for lading med inntil 25 watts effekt. Det betyr omtrentlig 0-50 på en halvtime og rett over en time på fulladingen. 25 watts lader er dog noe Samsung begynte med først med S20-modellene i fjor, og det er vel neppe S20-eierne som først og fremst oppgraderer til S21-modellene.

Altså tror vi mange uansett vi gå til anskaffelse av laderen som gir best ladehastighet. Samsung tar for øvrig 249 kroner for denne hurtigladeren (25W).

Kinesiske Xiaomi har gjort en annen vri og valgt å la det være opp til kunden om de ønsker lader eller ikke, slik at man kan få med lader (55W) uten ekstra kostnad når man bestiller deres neste toppmodell, Mi 11, dersom man har behov for det.

Verdt å merke seg er for øvrig at S21-modellene er først på markedet med å støtte WiFi 6E-standarden, som muligens dukker opp i Norge i løpet av året. Den utnytter både 2,4 GHz, 5 GHz og 6GHz frekvensbånd, der det siste da er det som legges til kontra WiFi 6.

Å betjene store telefoner med én hånd er lettere med Samsungs OneUI-grensesnitt, der mye innhold skyves til nederste halvdel. Foto: Pål Joakim Pollen
Å betjene store telefoner med én hånd er lettere med Samsungs OneUI-grensesnitt, der mye innhold skyves til nederste halvdel. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Android 11

S21-modellene kommer med Android 11 innabords, den nyeste versjonen som ble lansert i høst, paret med selskapets grensesnitt, OneUI, i versjon 3.1.

Visuelt er det ingen store endringer fra OneUI 3.0 som kom med S20-modellene – de fleste nyhetene befinner seg i kameraappen, i tillegg til enkelte funksjoner som nevnte «Eye comfort shield». Annet småtteri er for eksempel at du kan velge om feeden til venstre for hjemskjermen skal være levert av Samsung (Free) eller Google (Discover).

Som før liker vi godt Samsungs OneUI-grensesnitt, som foruten å se ganske rent og pent ut også er laget med énhåndsbetjening som en av prioritetene. Mye av innholdet er flyttet (eller kan flyttes) til nederste halvdel av skjermen, slik at du slipper å strekke tommelen så mye. Også varslingsfeltet kan dras ned fra hjemskjermen uten å trekke ned helt fra toppen.

Hva som ellers er nytt i Android 11, kan du lese mer om her:

Én ting må sies å irritere oss med Samsungs programvare, og det er at Samsungs betalingstjeneste, Samsung Pay, flagges så høyt som den gjør der man drar igjennom oppsettet. «Jøss, er det endelig på plass i Norge» var reaksjonen vår der vi lastet ned appen, plottet inn kortnummeret, satte den som standard betalingsapp og fikk en snarvei til den fra hjemskjermen når vi sveipet opp fra bunnen.

Men akk, kortet ble ikke godtatt, og på Samsungs nettsider står det fortsatt at Samsung Pay ikke er lansert i Norge. Google Pay er selvsagt et alternativ på Android – det fungerer ikke på vår telefon med ikke-endelig programvare, men vi må regne med at det fungerer på telefonene som skal selges. Akkurat dette er ikke uvanlig på telefoner vi får til test før lansering, det være seg fra Samsung eller andre produsenter.

Fem kameraer

Samsung kjører på videre med megapikslene, og som i fjor leveres hovedkameraet med svimlende 108 megapiksler oppløsning. Med mindre du tvinger igjennom denne oppløsningen (som gir veldig store bildefiler), slås ni piksler (3x3) sammen til én, slik at bildene som standard altså blir 12 megapiksler.

Men denne gangen introduserer de også noe svært velkomment: muligheten for enda mer optisk zoom. For der fjorårets S20 Ultra hadde et teleobjektiv tilsvarende 4x optisk zoom, smeller de nå til med et oppsett ganske likt det Huawei P40 Pro+ har (selges ikke i Norge), altså med ett 3x-objektiv og ett med 10x zoom.

Dermed blir kameraoppsettet som følger:

Bak:

  • Ultravidvinkel (~13 mm): 12 Mp, f/2,2, 1/2,55", 1,4µm
  • Vidvinkel (~24 mm): 108 Mp, f/1,8, 1/1,33", 0,8µm, OIS
  • Tele (~70 mm): 10 Mp, f/2,4, 1/3,24", 1,22µm, OIS
  • Tele (~240 mm): 10 Mp, f/4,9, 1/3,24", 1,22µm, OIS

Foran:

  • Frontkamera (~26 mm): 40 Mp, f/2,2, 1/2,8", 0,7µm

Gresk ordbok

(~ x mm): Hvilken 35mm-brennvidde objektivet tilsvarer. Lavere tall betyr bredere bildeutsnitt.
Mp: Megapiksler, altså millioner bildepunkter
f/x: Blenderåpningen, lavere tall (under brøkstreken) betyr større blenderåpning og derfor at mer lys slipper inn. Jo større blenderåpningen er, desto mindre skarpt blir bildet i dybden (utenfor fokuspunktet)
1/x": Størrelsen på bildebrikken. Lavere tall (under brøkstreken) betyr større bildebrikke, som i utgangspunktet gir bedre bilder med mindre støy
x µm: Pikselbredden (mikrometer = 1/1000 mm). En funksjon av antall piksler / brikkestørrelse. Høyere tall betyr «større piksler», som tradisjonelt gir bedre bilder med mindre støy. Merk for øvrig at pikselstørrelsen i praksis økes når man med hovedkameraet slår sammen 3x3 til én - til 2,4 µm.

Blenderåpningen blir nødvendigvis ganske liten på teleobjektivet med lengst brennvidde for å holde optikken kompakt nok, og f/4,9 slipper inn bare drøye 13 prosent av lyset sammenlignet med f/1,8 på hovedobjektivet. Dermed er man avhengig av relativt godt lys for å få god nok kvalitet på full tele, der det må brukes lengre lukkertid og være større krav til stødighet for å få skarpe bilder.

Som i fjor tilbyr Samsung «100x space zoom» på S21 Ultra, og som i fjor blir ikke bildene spesielt gode når man zoomer inn så mye, men opptil 30x gir faktisk ganske brukbar kvalitet hvis man ikke har anledning til å bevege seg nærmere motivet.

God kameraapp

Samsung har en meget god kameraapp i våre øyne. Den starter opp svært raskt på S21 Ultra når vi dobbelttrykker på strømknappen fra låst skjerm og er i utgangspunktet ganske enkel i bruk, men der det bor flere avanserte funksjoner for dem som vil ha det.

Det inkluderer blant annet en egen pro-modus med full kontroll på eksponeringen, og muligheten for å tilpasse de tilgjengelige modiene direkte fra hovedskjermen etter eget ønske, for eksempel hvis du vil ha portrett- og saktefilmfunksjonen som hurtigvalg.

Zoom-funksjonen, der man enten bytter mellom kameraer eller drar fingeren opp og ned for å endre utsnittet, fungerer også veldig smidig. Nytt av året er såkalt «zoom lock», en slags ekstra stabilisering av bildet dersom du holder hånda noenlunde stille i to sekunder og har zoomet inn mer enn 20x.

Samsungs «ett opptak»-funksjon er også blitt forbedret. Her filmer du det som skjer i noen sekunder (10 er standard), og så vil Samsungs algoritmer sørge for å bevare de beste stillbildene, «interessante» videosnutter og den slags. Denne funksjonen brukte jeg faktisk en del på S20 FE og er en ganske velegnet mulighet for å fange stemninga i en situasjon uten at det blir så veldig oppstilt og oppstykket.

Også portrettfunksjonen, som simulerer en uskarp bakgrunn, er forbedret, med bruk av kunstig intelligens. Telefonen har for øvrig støtte for 12-bits råformat for den mer avanserte fotografen.

Slik blir bildene

Galaxy S21 Ultra tar jevnt over fremragende bilder. Eksponeringene er stort sett dønn solide og fargene ganske så naturtro og flotte. Motlyssituasjoner håndteres meget godt, og de fire objektivene, som til sammen dekker ~13 til ~240 mm gjør at man har et veldig fleksibelt kamera å jobbe med i felten.

Bilde tatt med S21 Ultra. Motlyssituasjoner håndteres jevnt over meget bra. Foto: Pål Joakim Pollen
Bilde tatt med S21 Ultra. Motlyssituasjoner håndteres jevnt over meget bra. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Det er definitivt behagelig å kunne zoome inn 10x optisk når man står langt unna det man skal ta bilde av, og til visning på mobilskjermen eller PC-skjermen blir resultatene jevnt over meget gode.

10x optisk zoom. Foto: Pål Joakim Pollen
10x optisk zoom. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Zoomer man ekstra godt for å titte på 100%-beskjæringer, avsløres det dog at det lyssvake objektivet med liten bildebrikke ikke gir allverden til bildekvalitet og at bilder selv i dagslys har en del støy i seg. Det samme gjelder dels for 3x-kameraet, for så vidt, men ultravidvinkelen byr i våre øyne på meget god kvalitet:

Ultravidvinkel. Foto: Pål Joakim Pollen
Ultravidvinkel. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Som før er det mulig med 100x «Space zoom», og som nevnt innledningsvis er det begrenset hvor mye det er å hente på å zoome inn 100x, men man kommer definitivt nærme. Under ser du to bilder - ett med ultravidvinkelen og ett med 100x-zoomen tatt fra samme ståsted.

Toppen av heisekrana synes så vidt i det første bildet, men med 100x space zoom ser du langt mer, selv om det ikke er spesielt godt med detaljer å spore.
Toppen av heisekrana synes så vidt i det første bildet, men med 100x space zoom ser du langt mer, selv om det ikke er spesielt godt med detaljer å spore. Vis mer

Portrettmodusen er blant de bedre, og med S21 Ultra får vi en god brennvidde tilsvarende 2x zoom som gir en flatterende vinkel mot ansiktet. Jevnt over synes vi også kameraet gjør en god jobb med å isolere hår, pels og lignende mot bakgrunnen der mesteparten av det beholdes. Eksemplet under er tatt med frontkameraet:

Frontkameraet med portrettmodus. Kameraet klarer på en god måte å isolere pelskragen fra bakgrunnen. Foto: Pål Joakim Pollen
Frontkameraet med portrettmodus. Kameraet klarer på en god måte å isolere pelskragen fra bakgrunnen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Om natten velger kameraet en egen nattmodus om det er mørkt nok (kan også velges manuelt), der du må holde kameraet stille et par-tre sekunder mens bildet fanges - i praksis fanger kameraet her flere bilder med ulik eksponeringslengde og slår dem sammen til ett. Trykker du direkte inn på bildet etterpå, ser det grumsete ut, men etter noen sekunders etterprosessering ser det brått mye bedre ut:

Nattbildene er ikke de beste på støy og detaljer, men eksponeringen er god. Foto: Pål Joakim Pollen
Nattbildene er ikke de beste på støy og detaljer, men eksponeringen er god. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Uten å ha knipset side mot side, synes vi imidlertid at spesielt Huaweis nattbilder byr på hakket bedre kvalitet, spesielt hva angår støy, selv om deres nye toppmodeller ikke er veldig aktuelle for nordmenn om dagen.

Vil du inspisere disse bildene nærmere og se flere, har vi samlet et godt knippe av dem i et Google Foto-album.

Nye videofunksjoner

Også på videofronten finnes det nyheter. Som på S20-modellene er det mulig å filme med 8K-oppløsning, og nå støttes også 4K med 60 bilder i sekundet av samtlige kameraer.

En ny videfunksjon, regissørens visning, lar deg filme med både front- og bakkamera samtidig og enkelt bytte mellom de ulike kameraene ved å trykke på miniatyrbildene. Foto: Pål Joakim Pollen
En ny videfunksjon, regissørens visning, lar deg filme med både front- og bakkamera samtidig og enkelt bytte mellom de ulike kameraene ved å trykke på miniatyrbildene. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Den nye «regissørens visning»-modusen («Director's view» klinger litt bedre, gjør det ikke?) lar deg filme med både front- og bakkamera samtidig, og med levende miniatyrbilder fra hvert kamera kan du hoppe kjapt mellom dem. 10x-kameraet er dog ikke med i denne modusen, så her kan du veksle mellom de tre andre. Bildet fra frontkameraet kan du ha som et miniatyrbilde over videoen, eller dele den 50/50.

Dersom du vil benytte deg av 4K-oppløsning og 60 bilder i sekundet, som nå alle kameraene støtter, får du dog ikke byttet kamera underveis i filmingen, så vil du bruke 10x-objektivet, må du starte videoen med dette objektivet aktivt. Starter du med vidvinkelen (hovedkameraet) og zoomer innover mens du filmer, bytter ikke telefonen kamera mens du zoomer – altså blir det mer og mer uskarpt. Det er en svakhet vi synes det er verdt å merke seg, men gjelder altså bare på 4K/60.

Kvaliteten på videoen ellers er det lite å si på, men som du ser i eksempelet under (4K/60), blir det uskarpt når man zoomer inn, der telefonen egentlig kunne ha byttet over til 3x-kameraet underveis - det kan du bare gjøre i 4K/30 eller lavere oppløsninger:

Konklusjon

Det er i det hele tatt mye å like ved S21 Ultra – det er rett og slett en meget solid telefon på alle områder, med svært god ytelse, fabelaktig skjerm, en god brukeropplevelse med et hav av funksjoner, meget godt og fleksibelt kamera og så videre.

Samsungs ultimate toppmodell

I det hele tatt finner vi lite å trekke for på den nye toppmodellen fra Samsung, men så har den også en svært høy prislapp, som altså starter på 14 500 kroner for innstegsmodellen med 128 GB lagringsplass og uten medfølgende lader. I USA har Samsung faktisk senket prisen med et par tusenlapper kontra fjorårets modell, men det er ikke tilfellet her i Norge.

En klokkeklar femmer på terningen blir det uansett for Samsung denne gangen, som med S21 Ultra har laget det som definitivt kommer til å være én av årets beste telefoner.

Testresultat

Samsung Galaxy S21 Ultra

- Svært god og lyssterk skjerm med 120 Hz bildefrekvens
- Meget godt og fleksibelt kamera
- Meget god ytelse
- God batteritid
- Svært mange funksjoner for den som vil dykke i innstillingene
- IP68-sertifisert og sterkt glass
- Kjapp fingeravtrykksleser
- Klar for WiFi 6E når det kommer
- Støtter S Pen

- Svært høy pris
- Støtte for minnekort fjernet
- Litt variabelt hvilke kameraer du får brukt på ulike innstillinger
- Ingen lader i esken

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer