TEST: Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Samsungs ultimate toppmodell

… men det koster å være kar.

GLIMRENDE: Det er ikke mye å trekke for på Samsungs toppmodell. Foto: Pål Joakim Pollen
GLIMRENDE: Det er ikke mye å trekke for på Samsungs toppmodell. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var ikke mye som ikke var avslørt på forhånd da Samsung lanserte årets nye S21-modeller så tidlig som 14. januar.

Den ypperste av dem alle, S21 Ultra, er på ingen måte en rimelig telefon. Den koster fra 14 490 kroner (128 GB) og er dermed blant de aller dyreste telefonene på markedet, og da nesten dobbelt så dyr som fjorårets S20 FE.

Men så er den også blant de aller beste. Blant annet med ny kameraløsning og støtte for S Pen blant de større nyhetene kontra fjorårsmodellen.

Ny design

Samsung har gjort en ganske snedig vri hva angår designet på årets S21-modeller. I stedet for at kameramodulen stikker ut som en egen «klump» på baksiden, har de nå strukket den slik at to av kantene glir inn i resten av chassiset - et designgrep vi liker godt.

Det er liten tvil om at kameraet er noe av det viktigste for Samsung med S21 Ultra, for kameramodulen fremstår enorm på baksiden. Nytt i år er at man nå får to tele-objektiver, med henholdsvis 3x og 10x optisk zoom. Det siste er da av periskoptypen, der optikken via et 45-graders speil er vinklet 90 grader og ligger plant med baksiden. Som før får man også en ultravidvinkel, samt et hovedkamera med oppløsning på 108 megapiksler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer