Savner du Snake?

Mobilspillet som dukket opp i 1997 er en klassiker. Og lever fortsatt.

KLASSIKER: En slange som skal treffe et punkt, men ikke treffe seg selv eller veggen. Dette var det kuleste i verden for mange på 90- og 2000-tallet. Med blant annet Snake '97 kan du oppleve moroa på dagens telefoner.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Snake '97/Colourbox
KLASSIKER: En slange som skal treffe et punkt, men ikke treffe seg selv eller veggen. Dette var det kuleste i verden for mange på 90- og 2000-tallet. Med blant annet Snake '97 kan du oppleve moroa på dagens telefoner. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Snake '97/Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Historien om spillet Snake starter helt tilbake i 1976. Da var arkadespillet Blockade først ute med idéen om å tegne en lengst mulig linje uten å krasje, og spillet sees derfor på som alle Snake-spill sin bestefar.

Etterhvert som versjoner av spillet spredde seg til diverse datamaskiner og spillkonsoller, ble det vanlig at spilleren kontrollerte en mark eller slange. Og at slangen ble lenger, eller fikk forskjellige egenskaper, ved å spise ting og tang på brettet.

Men det skulle ta mange år før det virkelig tok av. For det skjedde ikke før spillet ble tilgjengelig i lomma.

Nokia 6110 ble i 1997 den første mobilen med Snake installert. Forøvrig også den første Nokia-en med ikoner i menyene sine. Men dette var en mobil myntet på forretningsfolk, og mange har derfor sine første Snake-minner fra klassikeren Nokia 3210, som kom i 1999. Dette ble en av Nokias mest populære modeller noen sinne, med 160 millioner solgte eksemplarer, og hadde også Snake innebygget.

En ny folkesport ble dermed født. Der du nå fyller dødtid med Facebook, Twitter og provoserte fugler, var det for få år siden Snake det handlet om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer