Se Operas mobilrevolusjon

Den er gratis, rykende fersk og passer på alle mobiler. Vi har testet - se video og last ned.

Publisert
Sist oppdatert

Med Opera Mini, som kan installeres på alle mobiler, kan du lese vanlige nettsider med nær sagt hvilken som helst mobil. DinSide har omtalt nettleseren flere ganger, sist da den forelå i versjon 2.0 i fjor sommer.

4.0-versjonen som ble sluppet tirsdag, gir en dramatisk bedre opplevelse. Se video under.

Finn mobilen som passer for deg

Det spesielle er at Opera Mini bryter opp siden og plasserer alt innhold i én lang kolonne. Dermed har du kunnet bla gjennom store og komplekse sider på en liten skjerm, uten å måtte skrolle horisontalt, kun vertikalt.

Dessuten blir bilder komprimert før de lastes ned til mobilen, noe som begrenser datamengden radikalt. En velfylt nettside kan inneholde flere megabytes med data, og det kan fort bli dyrt, siden mobilleverandører gjerne tar godt betalt for datatrafikk.

Vi har testet, og kommenterer brukeropplevelsen i dette videoklippet:

Nå zoomer du

Endringene i den første betaversjonen av Opera Mini versjon 4.0 er et dramatisk fremskritt. Nå vises en miniatyr av siden i sin helhet på skjermen, og så kan du zoome inn på innholdet og tilbake raskt og enkelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer