Ny phishing-metode:

Se opp for «Inception bar»

Lurer deg til å tro at du er på et annet nettsted.

FALSKT ADRESSEFELT: Hsbc.com er nettadressen til verdens største bankgruppe. Den nettsiden ser ikke slik ut. Foto: Pål Joakim Pollen
FALSKT ADRESSEFELT: Hsbc.com er nettadressen til verdens største bankgruppe. Den nettsiden ser ikke slik ut. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste åra har såkalt «phishing», eller «nettfisking» på norsk, blitt blant de aller mest utbredte svindelmetodene på nett.

Konseptet går som regel ut på å få deg inn på en falsk nettside som praktisk talt er identisk med originalen den prøver å imitere, for deretter å lure deg til å taste inn brukernavn og passord, kredittkortdetaljer eller hva det måtte være, som du da gir fra deg rett til dem som står bak den falske siden.

Ofte starter det med at du får en e-post fra «Netflix», «Paypal», «Apple», «Posten» eller lignende om at du er nødt til å logge på for å rette opp i noe som er feil.

Falsk adressefelt

Det beste rådet i slike tilfeller er å følge med på hva som står i adressefeltet i nettleseren din, for det er nettopp der du kan avsløre at nettsiden du ser på ikke er originalen, men en kopi.

Nå har utvikleren James Fisher oppdaget et «sikkerhetshull» i mobilutgaven av Chrome.

Når du skroller nedover en nettside i Chrome, skjules nemlig adressefeltet for å gi all skjermplassen til innholdet på nettsiden – inntil du eventuelt skroller oppover igjen hvorpå adressefeltet vises igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer