Se varsler uten å låse opp

Peek lar deg sniktitte når du har mottatt et varsel.

SNIKTITT: Med Peek kan du titte på varslingene uten å låse opp telefonen. Foto: CHRIS NACCA/YOUTUBE
SNIKTITT: Med Peek kan du titte på varslingene uten å låse opp telefonen. Foto: CHRIS NACCA/YOUTUBE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ganske fiffig funksjon med Motorolas nyere Android-telefoner er det produsenten kaller Active Notifications.

Denne fungerer ved å tenne skjermen når du løfter opp telefonen fra bordet dersom du har mottatt noen varsler og gir deg mulighet til å titte på dem uten å måtte låse opp telefonen.

Les også: Slik styrer du lysvarslingene på Android

I den relativt populære ROM-en Paranoid Android finnes en tilsvarende funksjon kalt Peek, og nylig slapp skaperne en app i Google Play som kan brukes på alle telefoner som kjører Android v4.4 (KitKat) og oppover.

Registrerer at du løfter den

Peek (Google Play, kr 25) heter appen og fungerer på følgende vis:

  • Når du mottar et varsel, starter den bevegelses- og nærhetssensorene i telefonen i ti sekunder (tidsintervallet kan endres).
  • Dersom du i løpet av denne perioden fisker telefonen opp fra lomma eller løfter den fra bordet, tennes skjermen som da viser aktive varslinger på telefonen.
Hvert varsel er representert med et lite ikon, og holder du fingeren nede på ett av dem, kan du lese hele varselet. Sveiper du det til høyre, markerer du varselet som lest (på samme måte som å sveipe det til høyre i varslingsmenyen).

Du kan også trykke på varselikonet for å hoppe direkte til den aktuelle appen. Dersom du har låst telefonen med en PIN-kode, mønster, fingeravtrykk eller hva det måtte være (noe vi sterkt anbefaler deg å gjøre), er du selvsagt nødt til å låse den opp først.

Les også: Slik sikrer du telefonen

Svarteliste apper

Er det enkelte apper du ikke vil motta varsler fra på denne måten, kan du svarteliste dem i Peek-appen, slik at de ikke vises på denne måten.

I appens innstillinger finner du også flere valg, som å sette tidsperioden sensorene aktiveres, om du vil ha sort bakgrunnsbilde (sparer strøm på AMOLED-skjermer), om du vil at Peek skal være standard når du slår på skjermen og mer til.

Appen finnes dessverre ikke i en prøveversjon og koster altså 25 kroner i Google Play-butikken. Som med alle Android-apper har du imidlertid en prøvetid på 15 minutter.

Les mer: Slik får du pengene tilbake i Google Play

Peek (Google Play, kr 25)

Under ser du en video som demonstrerer hvordan Peek fungerer:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer