SeeNote - kjøleskapets nye bestevenn?

En digital post-it-lapp som alltid er på.

DIGITAL POST-IT: Med e-blekkskjerm kan denne skjermen være på i en måned før man trenger å lade igjen. Foto: SEENOTE
DIGITAL POST-IT: Med e-blekkskjerm kan denne skjermen være på i en måned før man trenger å lade igjen. Foto: SEENOTE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at nærmest alle i dag går med en liten datamaskin i lomma, er det fortsatt mange som sverger til den gode, gamle Post-it-lappen når noe skal noteres.

Det er nettopp denne gruppa SeeNote prøver nå prøver å fri til med en slags digital post-it-lapp. Ideen er en liten skjerm som alltid er på, men som allikevel skal holde en måneds tid før batteriet må lades.

LES OGSÅ: De beste huskeliste-appene

Kan henge på kjøleskapet

SeeNote består i all hovedsak av en 4,2 tommers ePaper-skjerm, som i tillegg er berøringsfølsom slik at den kan trykkes på. På innsiden har en en magnet slik at den kan henges på kjøleskapet – alternativt kan den festes med den integrerte 3M Command-platen på baksiden.

LES OGSÅ: Heng opp – helt uten merker

LYSER: LED-lys langs kanten lyser opp når innholdet på skjermen oppdateres, for eksempel når du får en ny melding.
LYSER: LED-lys langs kanten lyser opp når innholdet på skjermen oppdateres, for eksempel når du får en ny melding. Vis mer


På samme måte som på Amazon Kindle og andre lesebrett, er dette en skjermtype som ikke bruker strøm såfremt innholdet ikke endres, og som derfor er meget godt egnet når det stort sett er snakk om statisk innhold som skal vises.

Enheten har også støtte for WiFi, for det er nettopp det som er litt av poenget – du kan styre innholdet på den fra mobiltelefonen.

Været, avtaler, beskjeder …

APP: SeeNote kan konfigueres via en app til iPhone og Android. Foto: SEENOTE
APP: SeeNote kan konfigueres via en app til iPhone og Android. Foto: SEENOTE Vis mer


Via en tilhørende iOS- og Android-app, kan du tilpasse innholdet på denne skjermen. Eksempelvis kan du få den til å vise værvarselet, dagens kalenderavtaler, forsinkelser i trafikken til jobb og lignende.

Det er også mulig å legge inn beskjeder til andre i husstanden, som da vises på den samme skjermen.

I tillegg kommer mulighetene for å styre smarthusløsninger og den slags ved å trykke på skjermen.

Skaperne håper på å utvide funksjonaliteten med et åpent API, slik at andre kan lage fiffige ting, som pizza-bestilling med ett trykk eller lignende.

Ett år unna

Kunne du tenke deg å ha en slik på kjøleskapet?

(Avsluttet)
Ja, det har jeg drømt om lenge.(84%) 1311
Nei, den gode, gamle Post-it-lappen duger i massevis.(16%) 249
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Mens dingser som dette stort sett lanseres på folkefinansiseringstjenester som Kickstarter, har folkene bak SeeNote valgt å gå sin egen vei.

Produktet kan forhåndsbestilles på selskapets hjemmesider til 99 dollar, med 25 dollar ekstra i frakt til Norge. Det gjør at totalprisen fort bikker 1.500 kroner når moms og fortolling kommer på toppen.

Dette er bare 30 dollar i rabatt i forhold til planlagt pris når SeeNote etter planen skal treffe markedet våren 2017.

Ganske lenge til, med andre ord, og det ser heller ikke ut til at skaperne har noe mer enn 3D-modeller av produktet i promo-videoen under:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer