Skråblikk:

Seks iPhone-endringer Steve Jobs neppe hadde godkjent

Den avdøde Apple-sjefen var ikke glad i kompromisser når det gjaldt design og funksjon på iPhone.

UTSTIKKENDE OG ULEKKERT: Steve Jobs var ikke glad i utstikkende detaljer på iPhone, og ville neppe likt denne ufosamlingen på Iphone 11 Pro. Foto: Pål Joakim Pollen
UTSTIKKENDE OG ULEKKERT: Steve Jobs var ikke glad i utstikkende detaljer på iPhone, og ville neppe likt denne ufosamlingen på Iphone 11 Pro. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Det har gått et par måneder siden årets store Apple-happening, lanseringen av nok en ny iPhone. Eller rettere sagt: tre. iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max. Og det skal dere ha Apple, navnene er mye enklere enn ved forrige korsvei, med X og R og S, Max og gudene vet hva.

Enkle navnevalg var jo noe publikum var så begeistret for, og en av tingene Steve Jobs også forfektet.

For enkelheten stod ekstremt sentralt i Jobs' «Think Different»-visjon, og mange mener det var hovedårsaken til den voldsomme suksessen Apple opplevde etter at Jobs tok over kontrollen i selskapet i 1997. Kombinasjonen av enkelhet og følelsen av høy kvalitet og god design, viste seg å være en vinnerformel.

Apple var ikke alltid først ute med ny teknologi, men de var gjerne først med å implementere teknologien på en slik måte at hvem som helst kunne ta den i bruk.

Som kollega Brynjulf Blix skrev i en av sine tidlige iPhone-omtaler: «Den store skjermen, hvor alle funksjonene ligger lett tilgjengelig med sine ikoner, er som et fristende koldtbord, ikke som et fremmed kjøkken hvor du finner alt mer eller mindre bortgjemt i forskjellige skap og skuffer».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer