Faceapp lar deg manipulere ansiktet (iOS, Android)

Selfie-appen som gjør deg til en helt annen

Bruker nevrale nett til å manipulere bildet.

FIKS FJESET: Faceapp er en morsom selfie-app som automatisk manipulerer portretter med relativt god troverdighet. Foto: Pål Joakim Pollen
FIKS FJESET: Faceapp er en morsom selfie-app som automatisk manipulerer portretter med relativt god troverdighet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er spennende tider for nevrale nett, kunstig intelligens, maskinlæring og den slags.

Spesielt på fotofronten, der vi de siste par åra har sett mye spennende. Fra Googles imponerende analyse av bilder du laster opp til Google Foto (inkludert ansiktsgjenkjenningen), til fiffige effekter fra apper som Prisma og Pikazo.

Manipulerer ansiktet

Men der Prisma gjengir det samme bildet med en annen fargepalett, er Faceapp en foto-app som endrer innholdet i bildet på annet vis.

PRISMA: Foto-appen Prisma har høstet mange lovord med sine helt spesielle bildefiltre. Foto: Pål Joakim Pollen
PRISMA: Foto-appen Prisma har høstet mange lovord med sine helt spesielle bildefiltre. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Alt du trenger er et ansikt, enten fra kameraet eller bildearkivet, og dernest kan du velge blant en liten håndfull «alternative» varianter av bildet.

Eksempelvis kan appen lage en variant der vedkommende får et nytt smil, bytter kjønn eller ser mye eldre ut. Enkelte har reagert på at de ser ut som foreldrene sine med den siste varianten.

Selv om det enkelte ganger blir litt rart, er det artig hvordan det stort sett ser ganske realistisk ut. Smilefilteret, for eksempel, bytter ikke bare ut munnen med en annen, men sørger også for at ansiktsrynker, kniping med øynene og den slags i stor grad samsvarer med smilet som påføres.

Noen eksempler

Under ser du noen bilder vi har testet. Vi skal innrømme at det ikke er helt 100 prosent alltid, men likefullt er det svært fascinerende:

Selfie-appen som gjør deg til en helt annen
Selfie-appen som gjør deg til en helt annen
Selfie-appen som gjør deg til en helt annen

Gratis for iOS og Android

Faceapp er allerede på plass i App Store, så for dem med iPhone er det bare å laste ned og prøve selv.

Faceapp for iOS (App store, gratis)

Oppdatert 15. februar: Faceapp er også lansert for Android.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer