Selge en Android-telefon?

Slik sletter du dataene ordentlig før du gir den videre.

IKKE NOK: En britisk studie viser at det ikke er nok å nullstille Android-telefonen om du vil sikre at dataene ikke kan gjenopprettes. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
IKKE NOK: En britisk studie viser at det ikke er nok å nullstille Android-telefonen om du vil sikre at dataene ikke kan gjenopprettes. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagens telefoner inneholder mye privat informasjon, og skal man selge en, er det lurt å fjerne alt av data på den før man gir den fra seg.

Men selv om alle Android-telefoner har en funksjon for å nullstille den til fabrikkinnstillingene, har det vist seg ikke å være nok.

I en studie utført av Cambridge-universitetet viser det seg at man klarer å rekonstruere data på de fleste telefoner som er nullstilt med denne funksjonen, inkludert tilgang til Google-kontoen til tidligere eier.

Og i fjor klarte eksperter hos Avast å hente frem 40.000 bilder fra 20 telefoner de kjøpte brukt på eBay. Blant dem var 250 bilder av nakne menn.

Det skyldes kort forklart at selve dataene på flashminnet ikke slettes – bare referansene til dem, på samme måte som om du velger hurtigformatering av en harddisk eller minnepinne på en PC.

Og det er selvsagt kjedelig om du møter «feil» kjøper på Finn.no.

LES OGSÅ: To ting du bør gjøre for å beskytte Mac-en skikkelig

Kryptér først – med sterkt passord

Til The Verge sier Androids sikkerhetsekspert Adrian Ludwig følgende:

– Hvis du planlegger å videreselge eller kvitte deg med enheten din: Kryptér den og nullstill den til fabrikkinnstillingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer