OneCall NestenNy

Selger brukte telefoner med to års garanti

Men sjekk prisene før du handler. For visst er det penger å spare, men ikke voldsomt mye.

NY ORDNING: Via Onecalls NestenNy-ordning kan du kjøpe brukte telefoner til en lavere pris. Foto: Pål Joakim Pollen
NY ORDNING: Via Onecalls NestenNy-ordning kan du kjøpe brukte telefoner til en lavere pris. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag lanserer OneCall sin nye satsing, som selskapet har valgt å kalle «NestenNy».

Ordningen gjør at du kan kjøpe «bittelitt» brukte telefoner som tilfredsstiller visse kvalitetskriterier, og du får de samme kjøpsbetingelsene som om den var ny, altså med 14 dagers angrerett, to års garanti og fem års reklamasjon.

– Alle telefonene har kvalitet på nivå med det man forventer av et nykjøp og kommer i en splitter ny og lekker OneCall-innpakning som inkluderer hodetelefoner og lader, sier OneCall-sjef Pål Rune Kaalen i en pressemelding.

Må tilfredsstille krav

Til å begynne med har OneCall valgt å satse på tidligere toppmodeller fra Samsung og Apple, men vil også utvide utvalget over tid.

Telefonene som selges gjennom NestenNy-ordningen må tilfredsstille visse krav, for eksempel at alle knapper fungerer som de skal, at telefonen lader som den skal og at AUX-port, kamera, fingeravtrykksleser og så videre fungerer som de skal.

Onecalls underleverandør sørger også for at telefonen er slettet, at skjermen er ripefri, at den ikke er låst til en operatør og at den ikke er vannskadet.

Hva gjelder batteriet må det inneha minst 75 prosent av original kapasitet. Akkurat her må vi si at telefoner som er «bittelitt brukt» bør ha langt mer – de fleste telefoner kan lades flere hundre sykluser før de passerer 80-prosentmerket.

Penger å spare, men …

OneCall hevder at du kan spare fra 10-40 prosent på å kjøpe en mobil via NestenNy.

Vi har sjekket prisene mot den laveste prisen vi fant blant de etablerte butikkene på Prisjakt for en ny utgave av tilsvarende modell, og i tabellen under ser du hva vi fant:

NestenNy Prisjakt Besparelse
Samsung Galaxy S72860369022,5%
Samsung Galaxy S84119499017,5%
Samsung Galaxy S9572459894,4%
Apple iPhone SE1966249021,0%
Apple iPhone 74293529018,8%
Apple iPhone 85724669014,4%
Apple iPhone X896398909,4%

Som du ser er vi ganske langt unna 40 prosent, og et par steder under ti, men det er mulig besparelsen er korrekt kontra OneCalls øvrige priser.

Samsung Galaxy S9, som ble lansert tidligere i år, er besparelsen bare snaue 300 kroner kontra hva den koster å kjøpe ny, mens du kan spare en tusenlapp på iPhone 7.

Hva synes du om å kjøpe en brukt telefon på denne måten? Vi hører gjerne fra deg i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer