Brexit

Selskap gjeninnfører roamingkostnadene

Mobiloperatøren EE er den første til å gjeninnføre avgiften for roaming, siden starten på Brexit-handelsavtalen.

BELASTES: Nå belaster det britiske mobilselskapet EE kundene for roamingkostnader i utlandet, igjen. Foto: Virrage Images / Shutterstock / NTB
BELASTES: Nå belaster det britiske mobilselskapet EE kundene for roamingkostnader i utlandet, igjen. Foto: Virrage Images / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den British Telecom-eide mobiloperatøren EE skal begynne å belaste britiske kunder for å bruke telefonene sine i Europa igjen, skriver The Guardian.

De har tidligere uttalt at de ikke hadde planer om å gjeninnføre roamingkostnadene.

Ca. 24 norske kroner

Nye EE-kunder og de som oppgraderer abonnementet etter midten av juli må dermed betale 2 pund, altså ca. 24 norske kroner, hver dag når de bruker telefonen i 47 europeiske land. Men først fra januar.

De er den første operatøren til å gjeninnføre roamingkostnadene.

Telefonselskapet O2 har tidligere sagt at det vil pålegge en ekstra “fair use” -avgift hvis kunder bruker mer enn 25 GB data på en måned.

Forbudt

Siden 2017 har mobilnettverk i EU-land vært forbudt ved lov å belaste kundene ekstra for å bruke telefonene sine i andre medlemsland.

Lovgivning som utrangerer roamingkostnadene i det indre marked ble innført etter flere tilfeller av såkalt "bill shock", der ferierende kom hjem fra utenlandsferie til regninger på tusenvis av pund fordi de hadde koblet telefonene til internett i utlandet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer