Google sporer deg selv om posisjonsloggen er skrudd av

Selv om du har skrudd av posisjonsloggen, sporer Google bevegelsene dine

Posisjonsloggen er ikke det eneste stedet hvor posisjonen din lagres.

SPORER DEG: Bruker du Google Maps, blir bevegelsene dine lagret og du kan se all aktiviteten på et kart i ettertid. (AP Photo/Seth Wenig) Foto: Seth Wenig/AP Photo/NTB Scanpix
SPORER DEG: Bruker du Google Maps, blir bevegelsene dine lagret og du kan se all aktiviteten på et kart i ettertid. (AP Photo/Seth Wenig) Foto: Seth Wenig/AP Photo/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bruker du Googles tjenester på mobilen, kan selskapet spore hvor du har vært. Du kan gå inn på noe som heter posisjonslogg, hvor du kan se stedene og bevegelsene dine på et kart.

Google bruker denne informasjonen til å få «bedre søkeresultater og anbefalinger i selskapets produkter», heter det i beskrivelsen på selskapets nettsider.

Nå viser en avsløring fra Associated Press at Google sporer deg selv om du har skrudd av posisjonsloggen, altså til tross for at du eksplisitt har bedt om at de ikke lagrer posisjonen din.

- For eksempel lagrer Google et bilde over hvor du befinner deg bare når du åpner Maps-appen. Automatiske daglige væroppdateringer på Android-telefoner kan grovt fastslå hvor du er, skriver AP.

Google: - Vi har ikke gjort noe galt

Google mener på sin side at de ikke har lurt inn funksjonalitet uten å gjøre brukerne oppmerksomme på det.

- Vi tilbyr tydelige beskrivelser av våre tjenester, med skikkelige verktøy slik at folk kan skru dem på og av, og slette sin historikk når som helst, svarer selskapet, ifølge AP.

I tillegg til posisjonsloggen, har Google noe som kalles for nett- og appaktivitet. Her lagres informasjon om hva du gjør på nettsteder og i apper fra Google.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer