Send filer trådløst til iPhone

Populær mediespiller er alt du trenger.

TIL SÅ MANGT: Ikke bare kan VLC brukes for å spille av mediefiler – appen gir deg også en ganske elegant mulighet til å overføre filer trådløst fra PC-en. Foto: Pål Joakim Pollen
TIL SÅ MANGT: Ikke bare kan VLC brukes for å spille av mediefiler – appen gir deg også en ganske elegant mulighet til å overføre filer trådløst fra PC-en. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Ofte har man behov for å ha med seg filer på farten, og mange løser dette ved å sende seg selv en e-post der man legger ved fila som vedlegg, eller laste den opp til en nettlagringstjeneste på nett, hvis app man også har installert på telefonen.

For deg med iPhone og Mac, er det ganske lettvint å overføre filer frem og tilbake, via Apples Airdrop-funksjon. Den er imidlertid kun tilgjengelig på Apples egne enheter, så om du for eksempel har en Windows-PC og en iPhone, er ikke Airdrop noe alternativ.

Men som vanlig - there's an app for that.

Send filer trådløst til iPhone

Kjekk funksjon i VLC

VLC er en velkjent mediespiller som har vært med oss i mange, mange år. Siden lanseringen i 2001 har den blitt lastet ned over 3,2 millarder ganger ifølge utgiveren selv, VideoLAN. Appen er tilgjengelig på de fleste plattformer – også på iOS og Android.

Og VLC-appen har en ganske kjekk funksjon som enkelt lar deg overføre filer fra Windows-PC-en til telefonen – trådløst.

Slik gjør du det:

1. Last ned VLC (App store, gratis)

2. Åpne appen og gå på innstillinger langs den nederste linja, skroll helt ned til bunnen og slå på bryteren for IPv6-støtte for WiFi-deling. Dernest trykker du på nettverk-ikonet på den nederste linja og slår på bryteren del via Wifi.

Send filer trådløst til iPhone

3. Når du gjør sistnevnte, ser du to URL-er rett under – en med IP-adressen og én som slutter på .local. Angi en av dem i nettleservinduet på PC-en din, så ser du følgende:

Send filer trådløst til iPhone

4. Nå kan du enkelt dra og slippe filer fra datamaskinen og over i dette vinduet. Overføringen går i en fei.

5. For å finne filene du har overført, kan du åpne Filer-appen på iPhone og bla deg frem til VLC-mappen:

Send filer trådløst til iPhone

Kjekt, eller hva?

Det ser også ut til at det skal være mulig å overføre filer andre veien via det samme nettleservinduet, men for vår del får vi ikke opp noen filer der.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer