Send filer trådløst til iPhone

Populær mediespiller er alt du trenger.

TIL SÅ MANGT: Ikke bare kan VLC brukes for å spille av mediefiler – appen gir deg også en ganske elegant mulighet til å overføre filer trådløst fra PC-en. Foto: Pål Joakim Pollen
TIL SÅ MANGT: Ikke bare kan VLC brukes for å spille av mediefiler – appen gir deg også en ganske elegant mulighet til å overføre filer trådløst fra PC-en. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Ofte har man behov for å ha med seg filer på farten, og mange løser dette ved å sende seg selv en e-post der man legger ved fila som vedlegg, eller laste den opp til en nettlagringstjeneste på nett, hvis app man også har installert på telefonen.

For deg med iPhone og Mac, er det ganske lettvint å overføre filer frem og tilbake, via Apples Airdrop-funksjon. Den er imidlertid kun tilgjengelig på Apples egne enheter, så om du for eksempel har en Windows-PC og en iPhone, er ikke Airdrop noe alternativ.

Men som vanlig - there's an app for that.

Kjekk funksjon i VLC

VLC er en velkjent mediespiller som har vært med oss i mange, mange år. Siden lanseringen i 2001 har den blitt lastet ned over 3,2 millarder ganger ifølge utgiveren selv, VideoLAN. Appen er tilgjengelig på de fleste plattformer – også på iOS og Android.

Og VLC-appen har en ganske kjekk funksjon som enkelt lar deg overføre filer fra Windows-PC-en til telefonen – trådløst.

Slik gjør du det:

1. Last ned VLC (App store, gratis)

2. Åpne appen og gå på innstillinger langs den nederste linja, skroll helt ned til bunnen og slå på bryteren for IPv6-støtte for WiFi-deling. Dernest trykker du på nettverk-ikonet på den nederste linja og slår på bryteren del via Wifi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer