Send meldingen tidlig!

Skal du sende nyttårshilsen til venner og kjente lønner det seg å være litt tidlig ute.

I fjor fikk 17 personer alvorlige eller moderate øyeskader på nyttårsaften. Foto: Colourbox.com
I fjor fikk 17 personer alvorlige eller moderate øyeskader på nyttårsaften. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rundt juletider sender vi gjerne kollegaer, venner og bekjente en liten hilsen med en tekstmelding. Særlig på nyttårsaften går tomler i det ganske land varme og mobilnettet bryter nesten sammen.

Du sender vel ikke en kjip standardmelding? Se våre SMS-tips!

I fjor ble det sendt cirka 14,2 millioner tekstmeldinger i Netcoms nett, og cirka 30 millioner gjennom Telenor sitt nett. Det betyr at vi sendte 42, 2 millioner nyttårs-sms. I tillegg ble det sendt cirka 2,6 millioner MMS-meldinger.

- I grenseland

Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, forteller til DinSide at det mellom 00.15 og 01.30 i fjor gikk omtrent 1 100 tekstmeldinger i sekundet gjennom Telenors nett.- Det er i grenseland for hva vi faktisk klarer, sier Amundsen.

Men selv om ivrige nordmenn skriver tekstmeldinger til tomlene detter av, benekter Amundsen at det blir store forsinkelser.- Vi hadde ikke enorme forsinkelser i fjor. Det kan selvfølgelig være enkelte lokale forsinkelser, men i det store og hele var vi på track slik at de kom gjennom med en gang, forteller Amundsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer