Førsteinntrykk:

Sennheiser lanserer Momentum TW 2

En av våre favoritt-ørepropper har fått en oppfølger.

OPPFØLGER: I dag lanseres Sennheiser Momentum True Wireless 2. De er mindre, har bedre batteritid og har nå fått aktiv støykansellering. Foto: Pål Joakim Pollen
OPPFØLGER: I dag lanseres Sennheiser Momentum True Wireless 2. De er mindre, har bedre batteritid og har nå fått aktiv støykansellering. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Den beste lyden vi har hørt fra trådløse ørepropper» var konklusjonen da vi testet Sennheiser Momentum True Wireless rett før jul i 2018.

I dag lanseres oppfølgeren, som enkelt og greit heter det samme, men med et 2-tall bak. Vi fikk nykommeren inn til test i begynnelsen av uka, men vi trenger noen dager ekstra på oss før testen er klar. I mens serverer vi noen førsteinntrykk.

Det nye etuiet har en mørkere gråfarge og er så vidt litt kortere og smalere enn hos forgjengeren. Foto: Pål Joakim Pollen
Det nye etuiet har en mørkere gråfarge og er så vidt litt kortere og smalere enn hos forgjengeren. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Bedre batteri og aktiv støydemping

Der har du de største nyhetene, kort oppsummert. Førstemann var ikke spesielt imponerende med tanke på batteritiden, der øreproppene holdt i fire timer, mens etuiet bød på to ekstra ladinger, altså med totalt 12 timers spilletid.

Nå er det sju timer som gjelder før proppene må i etuiet, og det kan lade dem opp tre ganger, som gir en total spilletid på 28 timer, altså mer enn en dobling.

EKSKLUSIVT: Vi liker veldig godt byggekvaliteten både på propper og etui. Foto: Pål Joakim Pollen
EKSKLUSIVT: Vi liker veldig godt byggekvaliteten både på propper og etui. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Nytt er dessuten at Sennheisers nye ørepropper har fått aktiv støyreduksjon, som spesielt er nyttig når du kjører fly, tog eller lignende. Vi har ikke prøvd dem på flytur (og det blir det neppe noe av i disse corona-tider heller), men vi har brukt dem både på tog og t-bane, og der er isolasjonen mot omgivelsene aldeles utmerket.

Riktignok skyldes ikke det bare den aktive støydempingen, for den passive isolasjonen (altså den fysiske du får fra gummituppene) er også svært god på disse proppene – akkurat som den var på forgjengeren. Faktisk var det folk som prøvde de forrige proppene som var sikre på at de måtte ha aktiv støydemping, og det sier jo sitt.

TOUCH: Sennheisers ørepropper har begge berøringsfølsomme felter hvis funksjon du kan styre i appen. Foto: Pål Joakim Pollen
TOUCH: Sennheisers ørepropper har begge berøringsfølsomme felter hvis funksjon du kan styre i appen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Skreddersy betjeningen

En annen nyhet er at du selv kan velge hva som skal skje når du trykker én, to og tre ganger på hver propp, eller holder fingeren inne på en av dem. Det kan være kjekt om du kommer fra et konkurrerende merke og vil ha ting slik du er vant med.

Dessuten har Momentum True Wireless 2 blitt langt mindre kresne på hvor lenge du må vente mellom hvert prikk på øret, som var noe av det vi trakk for i forrige runde.

Appen er fortsatt i betamodus, og i forgårs fikk vi en oppdatering som skulle forbedre stabiliteten i oppkoblingen, og det gjorde den – gudsjelov. Før det var det nemlig i overkant mye småhakking her og der, men det er nå helt borte.

MINDRE: Momentum True Wireless 2-proppene (til venstre) er mindre av størrelse enn sin forgjenger. Foto: Pål Joakim Pollen
MINDRE: Momentum True Wireless 2-proppene (til venstre) er mindre av størrelse enn sin forgjenger. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Ellers har øreroppene blitt merkbart mindre enn den første utgaven, mens etuiet er marginalt mindre og har fått en mørkere farge – fortsatt trukket i stoff.

Høy pris

Fremdeles er vi meget imponerte over lyden, selv om konkurransen har dratt seg til skikkelig der det siste året. Og som sin forgjenger støtter TW2 både AptX og AAC, for overføring av lyd med høyere bitrate enn «vanlig» Bluetooth.

Et minus er imidlertid at den nye utgaven fortsatt ikke kan være tilkoblet to enheter samtidig, så der må du bytte manuelt.

KNAPP: Etuiet har en liten knapp på baksiden som lar deg sjekke gjenstående batteritid, indikert med et flerfarget LED-lys. Foto: Pål Joakim Pollen
KNAPP: Etuiet har en liten knapp på baksiden som lar deg sjekke gjenstående batteritid, indikert med et flerfarget LED-lys. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Sennheiser Momentum True Wireless 2 får en veiledende utsalgspris på 3.190 kroner her til lands og er derfor blant de dyrere proppene.

Vi satser på å ha test klar i neste uke – blant annet må vi undersøke hva som skjer når etuiet går tomt for strøm, for på forgjengeren gjorde det at proppene slo seg på og tømte seg for batteri, noe vi håper Sennheiser har klart å fikse denne gangen.

I mens kan du kose deg med denne:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer