Serato Pyro beatmixer Spotify-musikken

Gratis iOS-app sørger for sømløse overganger.

AUTO-DJ: Pyro er en gratis iOS-app som mikser sangene dine automatisk. Foto: SERATO
AUTO-DJ: Pyro er en gratis iOS-app som mikser sangene dine automatisk. Foto: SERATO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Serato er en kjent aktør innenfor DJ-bransjen. Selskapet har holdt det gående siden 1998 og lager produkter som er svært mye brukt av DJ-er internasjonalt; spesielt på programvaresiden. Det takket være avanserte algoritmer for takt og tone som gjør DJ-jobben langt enklere.

Selskapets iOS-app, Pyro, er gratis å laste ned, og kan beatmixe musikken; altså der tempoet i sangene matches, slik at overgangen mellom sangene går «i takt».

Og ikke bare kan den gjøre det med filer du har lagret lokalt på enheten – Pyro fungerer nå også med Spotify-biblioteket, slik at den automatiske DJ-en har 30 millioner sanger til rådighet. Det forutsetter at du er betalende medlem av Spotify.

LES OGSÅ: 13 triks som gjør deg til en Spotify-ekspert

Finner tempoet

FINNER TEMPOET: Når du har lagt til sanger i spillekøen, finner Pyro tempoet automatisk. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
FINNER TEMPOET: Når du har lagt til sanger i spillekøen, finner Pyro tempoet automatisk. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Når du starter opp Pyro første gang, er det bare å trykke på «start a fire»-knappen for å starte en sesjon.

Det første du må gjøre er å legge til musikk i køen, enten det er lokale filer eller fra Spotify. Serato har laget noen ferdige pakker, du kan hente fra spillelistene dine eller søke direkte i Spotify-biblioteket.

Når sangene er lagt til, finner appen tempoet i sangene på nullkommasvisj, og så er det bare å trykke på play-knappen for å begynne å spille.

Du kan rokere på sangene i køen – først drar du dem litt til siden for deretter å bevege dem opp og ned, der den på toppen av listen blir neste sang.

Et langt drag til venstre fjerner sangen, mens et langt drag til høyre flytter den til topposisjonen. Du kan også dra dem rett over spillevinduet for å spille den med en gang.

Skulle det være et avvik i tempoet mellom to sanger, sørger algoritmene for å tilpasse dem automatisk. Den kan godt finne på gjøre overgangen i god tid før sangen er ferdig eller hoppe et stykke inn i neste sang.

Og skulle du være i villrede for hva som bør bli neste sang, finner du anbefalte sanger på bunnen av skjermen, som automatisk blir spilt om køen er tom for sanger, slik at musikken aldri stopper.

TIPS: Slik tar du automatisk kopi av spillelistene dine

Under kan du se en video som forklarer noe av teknologien bak Pyro. Spol frem to minutter for å se hvordan det fungerer «in action».

Tidvis imponerende

Vi har prøvd Pyro-appen og har tidvis blitt imponerte av hvor gode overganger ren automatikk klarer å få til.

Når det er sagt, hender det også at det ikke høres så strøkent ut. Spesielt hender det at den ikke treffer så godt på selve takten (altså at «enerslaget» ikke er det samme), og en gang i blant bommer den totalt på taktslagene.

Pyro har heller ikke innbakt funksjonalitet for å finne tonearten i musikken slik Seratos øvrige programvare har, så det er ikke alltid lett å vite om det vil harmonere så godt når sangen byttes. Vi opplever den dog som langt bedre enn den nye DJ-funksjonen Spotify lanserte i høst.

Det vi har blitt mest imponert over er den innebygde «Smart seek»-funksjonen, som gjør at du kan hoppe til et annet punkt i den spillende låta, og der du svært ofte treffer tilsvarende punkt i takten et annet sted i sangen. Et par ganger har vi lurt på om vi faktisk hoppet over to minutter fordi vi traff tilsvarende parti perfekt.

Pyro er dog ingen erstatning for en flink DJ, men kan fint brukes på fest hjemme så man slipper uttoning av sanger, lange intropartier og den slags. Den er også Apple Watch-kompatibel om du skulle ha en slik at du kan styre spillekøen direkte fra håndleddet.

En Android-utgave skal også være på vei.

Serato Pyro for iOS (App Store, gratis)

(Hvis du trenger musikk å starte med, har Pyro oppført seg eksemplarisk den siste halvtimen med Spotify-listen Classsic trance anthems. Du kan også bruke Magic Playlist for å lage spillelister kjapt basert på en sang du angir.)

LES OGSÅ: Nå er Apple Music klar for Android

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer