Siemens C55

Den nye billigmodellen til Siemens er på vei inn i butikkene, og har både gode og dårlige sider.

Publisert

C55 er en av storsatsningene til Siemens denne høsten, og skal med sin lave pris og samtidig gode funksjonalitet appellere til de unge og prisbevisste brukerne.

Telefonen er svært liten og lett, og faktisk noe penere enn mange andre Siemens-telefoner vi har sett de siste årene. Vårt testeksemplar har en behagelig blå farge, med sølvfargede knapper. Telefonen finnes også i andre fargekombinasjoner, og dekselet kan skiftes. Skjermen har imidlertid det samme gule bakgrunnslyset som mange andre Siemens-modeller, noe vi ikke synes er så behagelig å se på.

I praksis

Siemens C55

Vekten er på minimale 78 gram, noe som gjør telefonen svært behagelig å ha i lommen. Størrelsen er også ganske perfekt, ikke for liten og ikke for stor. Tastaturet er ganske bra, bortsett fra de nederste knappene som er noe små. Det er i tillegg tre funksjonsknapper: to for å svare og legge på, samt én fireveis menyknapp.

Når det gjelder utformingen er det generelt ikke så mye å si på telefonen – alt fungerer rett og slett som det skal.

På innsiden

Når det gjelder funksjonalitet er telefonen så absolutt godt utstyrt. Den har GPRS, Java, EMS, polyfone ringetoner, opptak av ringetoner, ganske avanserte spill, kalender og organisator-funksjoner og mye mer.

La oss gå gjennom telefonens muligheter i detalj. De to spillene som følger med, Galaxy Hero og Prince of Persia er meget bra tatt i betraktning at det er en mobiltelefon vi snakker om. De har god grafikk og god lyd takket være de polyfone ringetonene. I tillegg kan du som sagt laste ned flere spill takket være Java-teknologien, og linker til nedlastningssidene er innebygd i telefonens menyer slik at det skal være minst mulig komplisert å få lastet ned spill.

De polyfone ringelydene er siste skrik, og byr på dramatisk høyere lydkvalitet enn det vi er vant til. Vi har allerede sett flere telefoner fra Nokia som har lyd i flere kanaler, og mer kommer. Siemens C55 har en god del ringetoner å velge mellom, og du kan laste ned nye fra deres nettsider. I tillegg kan du også ta opp en hvilken som helst lyd og bruke den som ringetone, men dessverre er det svært dårlig kvalitet på disse opptakene.

Siemens C55

Telefonen har som sagt også støtte for EMS, som bygger på vanlige tekstmeldinger, men lar deg legge til enkle bilder og lyder. En slags MMS-light, kan man si.

Det som er mest problematisk med denne telefonen er at Siemens fremdeles ikke har klart å løse brukervennlighetsproblemet. Menyene er fortsatt ganske vanskelige til tider, og følgelig har Siemens en del å ta igjen hvis de virkelig vil utfordre Nokia. Funksjonalitet er greit nok, men brukervennlighet er det vesentligste hvis folk skal kjøpe akkurat din telefon.

Konklusjon

Vi synes at Siemens C55 er en lavpristelefon med mange gode sider, men også med et par mangler. Mer høyteknologiske elementer som Bluetooth eller tre bånd er ikke til stede. Det vi savner aller mest er imidlertid fargeskjerm. Både Nokia og Sony Ericsson kommer nemlig i nærmeste fremtid med rimelige fargemobiler (3510i og T300), som har full støtte for MMS. Disse kommer til å koste omtrent like mye som C55 (rundt 2.000-3.000 kroner uten subsidier), samtidig som de fremstår som mye mer attraktive takket være fargene. Siemens trenger en MMS-telefon hvis de skal klare å henge med – men er du ute etter en rimelig mobil som først og fremst er liten og lett, er C55 et helt akseptabelt kjøp.

Klikk her for å finne din nye mobiltelefon!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer