Siemens lanserer ny 3G-telefon

Det blir lansert stadig flere UMTS-telefoner tilpasset de nye tjenestene som følger med tredjegenerasjonsnettet - og nå er Siemens klar med en ny modell som kalles for U15.

Siemens lanserer ny 3G-telefon
Publisert
Sist oppdatert

U15 er, i følge Siemens, en fullstendig multimediatelefon, som er tilpasset både telefoni og video/bilde-streaming.

Den er utstyrt med to VGA-kameraer, og kan enkelt brukes til sanntids videotelefoni - noe som selvsagt forutsetter et fungerende 3G-nettverk og at den du snakker med også har en slik telefon.

Mulighetene i UMTS-nettet innebærer også at du kan laste ned musikk og videoklipp til telefonen. U15 har 64 MB minne innebygd, men dessverre ikke plass til minnekort.

Telefonen har en stor og fin skjerm med støtte for 65.000 farger og oppløsning på 176x220 piklser, og veier 140 gram. Den har full støtte for mobilteknologier som Bluetooth, Java, WAP 2.0, og skal kunne sømløst skifte mellom UMTS og GSM-nett. Den støtter for øvrig 900/1800/1900- GSM-nettverkene, og kan brukes i Europa, Asia og USA.

Utseendemessig virker U15 ganske stilig, men den er noe større og tyngre enn gjennomsnittlige mobiler. Det er i og for seg ganske vanlig med såpass profesjonelle modeller.

Som alle andre 3G-telefoner, er ikke U15 spesielt nyttig i Norge, siden UMTS-nettet foreløpig ikke fungerer. I land som har et 3G-nett, vil telefonen være tilgjengelig fra November 2003. Siemens vil foreløpig ikke si noe om prisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer