Siemens og Casio med PDA som gjør alt!

HANNOVER (DinSide Data): Siemens og Casio viste frem sin store nyhet på CeBIT fredag: En PDA som også er en mobiltelefon, har Internett-aksess både til WAP og HTML samt videostreaming og mer til.

Publisert

Det var en prototype av MultiMobile vi fikk se på CeBIT fredag. Og produsentene vil ennå ikke gi oss alle tekniske data, fordi maskinen fremdeles er under utvikling.

Men det vi har fått vite virker spennende:

MultiMobile skal fungere både som en mobiltelefon av toppkvalitet og som en like bra PDA (personlig digital assistent). Prototypen inkluderer Casios prosessor og trykkfølsomme fargeskjerm, samt Siemens trådløse GSM-teknologi og Microsofts Windows CE operativsystem.

Telefon og video

Slik som prototypen presenteres i Hannover, gir den deg trådløs epost, SMS og Internett-aksess til både WAP- og HTML. Den fungerer også som en mobiltelefon med øretelefoner og som en personlig assistent med adressebok osv. Du har blant annet muligheten til å ringe direkte til et nummer du velger i adresseboken.

I tillegg kan du laste ned og spille av MPEG-4 videofiler med PacketVideo. PacketVideo skal kunne gi deg video av høy kvalitet over eksisterende trådløse nettverk, i følge Siemens.

Trådløs kommunikasjon på flere vis

MultiMobile fungerer på dagens GSM-nettverk, og har i tillegg potensialet til å virke på CDMA-nettverk. Den fremtidige, ferdige versjonen av MultiMobile vil også kunne brukes med kommende mobile radiostandarder med høy båndbredde, som f.eks. GPRS og tredjegenerasjons-teknologien UMTS. 7115">Denne artikkelen gir deg mer informasjon om GPRS og UMTS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer