Siemens SK65

Telefoner med fullt tastatur er ikke noe nytt, og den nye Siemens SK65 er en drøm for meldingsentusiaster - men hva med alle oss andre?

Siemens SK65
Publisert
Sist oppdatert

Fullstendig QWERTY-tastatur innebygd i mobiltelefon er noe flere produsenter har prøvd seg på. Nokia har lansert et par modeller med utbrettbart tastatur, og det finnes også noen dyre proffmobiler med tilsvarende løsning (Sony Ericsson P910 og Qtek 9090). Bruksområdene er logiske - det er mye enklere å skrive meldinger og e-poster, og eventuelt jobbe med notater og dokumenter, når du har et fullt tastatur tilgjengelig foran deg.

Nå kommer Siemens på banen med en tilsvarende løsning, og selv om telefonen ser ganske rar ut, fungerer det likevel meget bra. Det er ingen tvil om at SK65, som telefonen heter, er en ganske stor og tung enhet i lukket modus, men vi kan forstå det, da det gjemmer seg et QWERTY-tastatur på undersiden.

Drømmen for taste-entusiaster

I lukket modus ser den altså ut som en helt vanlig telefon, med en relativt stor TFT-skjerm med oppløsning på 132x176 piksler og støtte for 65.000 farger. Nedenfor skjermen ligger det et standard talltastatur, og du kan fint bruke det til å skrive meldinger med T9-ordbok når telefonen er lukket. I tillegg finner vi en fireveis navigasjonsknapp og to funksjonsknapper litt ovenfor tastaturet, med andre ord er det ikke noe spesielt uvanlig eller ekstraordinært med designen her. Telefonen er uten tvil stilig og diskret (vi ser at den er rettet mot forretningsbrukere som ikke nødvendigvis har et ønske om å skille seg ut), men som sagt er den fysisk stor og passer ikke i hvilken som helst lomme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer