Siemens ST55 - T610-killer?

Med sin nye ST55 håper Siemens å ta ytterligere markedsandeler i mellomsegmentet. Vi tror de lykkes, for telefonen ser unektelig interessant ut.

Siemens ST55 - T610-killer?
Publisert
Sist oppdatert

Med sin T610 er det Sony Ericsson som har den flotteste mellomklassetelefonen på markedet akkurat nå. Den er liten, har en nydelig skjerm og innbygd kamera, og prisen er heller ikke avskrekkende. Siemens følger nå etter med ST55, og den retter seg mot omtrent det samme markedet.

ST55 er liten og lett (87 gram, i følge Siemens), og har en stor, høyoppløselig skjerm med støtte for 65.000 farger. Oppløsningen er 120x160 piksler, altså litt mindre enn T610s 128x160 piksler. Derimot er skjermen av TFT-typen, som blant annet skal fungere bedre i sollys enn STN-standarden som Sony Ericsson bruker.

Bedre kamera

ST55 har innebygd digitalt kamera med støtte for 4x zoom. Kameraet har maksimal oppløsning på 640x480 piksler, noe som er uvanlig i såpass små telefoner. Dessverre virker det som om minnet er ganske begrenset, med kun 1,2 MB tilgjengelig for lagring av bilder og andre data.

Telefonen støtter 40-kanalers polyfonisk lyd, og du kan også lage egne lyder selv.

Det er støtte for de aller fleste teknologier som gjelder for tiden, som MMS, WAP 2.0, triband og e-post. Dessverre opplyser ikke Siemens om mobilen har Bluetooth-støtte. Hvis ikke, betyr det altså at målgruppen ikke de mer proffe brukerne, men først og fremst multimedia-interesserte.

Utseendemessig er telefonen litt annerledes enn det vi er vant til fra Siemens. Borte er de avrundede formene selskapet er kjent for, til fordel for rettere linjer. Hele telefonen har klassisk sølvfarge.

Siemens har ikke sagt noe om prisen på telefonen, men vi tror ikke den blir spesielt høy. ST55 skal i alle fall være tilgjengelig i september.

Ut fra spesifikasjonene virker det ikke som om ST55 kommer til å knuse T610, men hvis prisen er lavere kan den være et meget aktuelt alternativ for de som vil ha et bedre kamera, bedre skjerm og klarer seg uten Bluetooth. Vi kommer selvsagt tilbake med en fullstendig test av telefonen når den kommer i butikkene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer