Abonnement på iPhone/Android:

Sikker på at du har full oversikt?

Slik sjekker du hva du abonnerer på i iOS og Android. Mange vil nok få seg en overraskelse.

ABONNEMENT: Mange apper selges nå i form av abonnementer, men om du ikke bruker dem mer, må du huske å si opp. Foto: Pål Joakim Pollen
ABONNEMENT: Mange apper selges nå i form av abonnementer, men om du ikke bruker dem mer, må du huske å si opp. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Der man tidligere betalte én gang for apper, har det blitt en stadig mer vanlig forretningsmodell å kreve en månedlig avgift for å bruke en rekke tjenester.

Men har du husket å si opp abonnementet på slankeappen du lastet ned i januar i fjor, eller den artige fotoappen du testet ut før jul? Og hva med strømmetjenesten du brukte da det var OL, men ikke har brukt siden; husket du å si opp den?

Dette trikset er nesten litt magisk - alt du trenger er tre fingre! Vis mer

Mange opplever å få seg en overraskelse når de sjekker hvilke tjenester de betaler en månedlig sum for. Heldigvis er det enkelt å få oversikten om du abonnerer via Apple- eller Google-kontoen din.

Slik gjør du det, iOS

Om du har iPhone/iPad, kan du se en oversikt over abonnementene ved å gjøre som følger:

1. Åpne innstillinger
2. Trykk på navnet ditt på toppen
3. Trykk på abonnementer:

Ingen glemte syndebukker i min oversikt.
Ingen glemte syndebukker i min oversikt. Vis mer

Her kan du se hvilke abonnement som er aktive/har utløpt. Ved å trykke deg inn på et, kan du se hva det koster – og eventuelt avslutte abonnementet.

Slik gjør du det, Android

Også på Android er det enkelt å se hvilke abonnementer som snurrer og går:

1. Åpne Play butikk
2. Trykk på profilbildet ditt øverst til høyre
3. Trykk på betalinger og abonnementer
4. Trykk på abonnementer

Sikker på at du har full oversikt?

Her får du oversikten over abonnementer som enten løper eller er avsluttet. Her får du informasjon om pris direkte fra oversiktsbildet, og du kan si opp abonnementet ved å trykke inn på det først.

PS! Husk at du her kun sjekker det du abonnerer på gjennom Apple-/Google-kontoen din. Dersom du har tegnet abonnement utenfor, for eksempel direkte fra en nettside, er nok nettbanken et lurere sted å besøke for å få oversikt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer