Abonnement på iPhone/Android:

Sikker på at du har full oversikt?

Slik sjekker du hva du abonnerer på i iOS og Android. Mange vil nok få seg en overraskelse.

ABONNEMENT: Mange apper selges nå i form av abonnementer, men om du ikke bruker dem mer, må du huske å si opp. Foto: Pål Joakim Pollen
ABONNEMENT: Mange apper selges nå i form av abonnementer, men om du ikke bruker dem mer, må du huske å si opp. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Der man tidligere betalte én gang for apper, har det blitt en stadig mer vanlig forretningsmodell å kreve en månedlig avgift for å bruke en rekke tjenester.

Men har du husket å si opp abonnementet på slankeappen du lastet ned i januar i fjor, eller den artige fotoappen du testet ut før jul? Og hva med strømmetjenesten du brukte da det var OL, men ikke har brukt siden; husket du å si opp den?

Mange opplever å få seg en overraskelse når de sjekker hvilke tjenester de betaler en månedlig sum for. Heldigvis er det enkelt å få oversikten om du abonnerer via Apple- eller Google-kontoen din.

Slik gjør du det, iOS

Om du har iPhone/iPad, kan du se en oversikt over abonnementene ved å gjøre som følger:

1. Åpne innstillinger2. Trykk på navnet ditt på toppen3. Trykk på abonnementer:

Her kan du se hvilke abonnement som er aktive/har utløpt. Ved å trykke deg inn på et, kan du se hva det koster – og eventuelt avslutte abonnementet.

Slik gjør du det, Android

Også på Android er det enkelt å se hvilke abonnementer som snurrer og går:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer