Slik stopper du abonnementene i iTunes og Google Play

Sikker på at du ikke trekkes for ting du ikke bruker?

Fort gjort å glemme seg om ikke man følger med.

DET BEGYNNER OFTE GRATIS: Men det er fort gjort å glemme at abonnementet må stoppes. Foto: Pål Joakim Pollen
DET BEGYNNER OFTE GRATIS: Men det er fort gjort å glemme at abonnementet må stoppes. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Mens man tidligere stort sett begrenset seg til å abonnere på avis og telefon, har internett gjort at mange abonnerer på mye mer; det være seg musikkstrømming, filmstrømming, nettlagring, nyheter på nett, online-spill eller hva det måtte være.

Og i en verden der man kan betale fakturaer med Vipps eller la det hele gå på autopilot med avtalegiro, er det ikke lenger alle som har full kontroll over kontoutskriften og som følger med på hver krone som går ut av kontoen.

Kjenner du deg igjen? Kanskje er det lurt å sette av en halvtime i nettbanken en dag. Et annet tips kan være å sjekke app-butikkene og se om du har noen gamle abonnementer du rett og slett har glemt. Kanskje slo du til på tre måneder gratis med Apple Music for å teste det ut uten å si det opp etterpå, for eksempel.

Se hva du abonnerer på via Apple

Apple lar deg administrere abonnementene både på iPhone/iPad, Apple TV eller Mac/PC. Bruker du en datamaskin er du imidlertid nødt til å gjøre det via iTunes – dette kan du altså ikke gjøre via en vanlig nettleser.

På iPhone/iPad:Gå til innstillinger, iTunes og App Store og trykk på Apple-ID på toppen. Dernest trykker du vis Apple ID (du blir muligens spurt om passord/fingeravtrykk her) for deretter å trykke på abonnementer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer