Sikkerhetstull fra NRK

I begge de to siste programmene fra FBI (forbrukerinspektørene), har det blitt advart mot "mangel på sikkerhet" for brukere tilknyttet Internett på kabelnettet til UPC. Er ikke NRK et godt stykke ute på jordet her? Et billig poeng med store oppslag og dramatiske undertoner.

Sikkerhetstull fra NRK
Publisert

Et forbrukermagasin som FBI tar opp problemer og hjelper til med å løse dem, og er et glimrende tiltak. Her har NRK gjort en glimrende jobb i mange sammenhenger, og det skulle være nok av oppgaver å gå løs på.

Derfor blir vi både skuffet og irritert når NRK slår på stortromma for et minimalt problem, og presentere dette som Dramatiske Saker Som Kan Hende Deg….

I FBI viste NRK at en nettverkskyndig person kanskje kan finne nettopp din PC på samme kabelnett, og gå inn og endre data på harddisken.

La ordet "barneporno" få en sentral plass i demonstrasjonen, så blir folket virkelig opprørt.

Vi synes dette blir for dumt.

Dette "problemet" har faktisk ALLE datamaskiner som er koblet opp på Internett. Hvis noen får tak i nettopp din IP-adresse, som du bruker for øyeblikket, kan de gjøre akkurat det samme.

Ethvert nettsted du er innom kan finne ut hvilken IP-adresse du har når du laster ned siden.

Derfor er det urettferdig å angripe UPC i denne saken. Forskjellen mellom tilknytning via kabelnett og ISDN, er i prinsippet bare at PCen står koblet opp lenger av gangen. Derfor får "innbruddstyven" kanskje lenger tid på seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer