Sikre iPhone mot tyveri

Lommetyvene elsker Apple-telefonen. Slik stikker du kjepper i hjulene for dem.

PASS PÅ: Et lite uoppmerksomt øyeblikk, og telefonen er i tyvens hender. Foto: COLOURBOX
PASS PÅ: Et lite uoppmerksomt øyeblikk, og telefonen er i tyvens hender. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det stjeles mobiltelefoner som aldri før. Ifølge Dagens Næringsliv er antallet mobiltyverier nær doblet på to år, og ifølge prognoser fra Europeiske forsikring ligger det i år an til ny rekord.

Setter du av en halvtimes tid kan du i det minste ta noen enkle grep for å ruste deg litt bedre mot eventuelle lommetyver. I denne artikkelen gir vi deg noen tips dersom du har iPhone.

Les også: Appene som holder styr på passordene

Beskytt med kode

Det aller viktigste du gjør er å beskytte telefonen med kodelås. På den måten forhindrer du at uvedkommende får tilgang til innholdet. Mange synes det er kjedelig å måtte taste inn en kode hele tiden, men det er etter vår mening en liten pris å betale i forhold til hva som kan skje dersom du lar være.

På de fleste telefoner kan du dessuten angi hvor lang tid det skal gå før et passord kreves. Jo kortere, jo sikrere, men hvis et lengre tidsrom gjør at du faktisk bruker kodelås, er det tross alt bedre.

På iPhone kan du aktivere en kodelås ved å gå til: Innstillinger > Generelt > Kodelås. Du kan selv velge hvorvidt den skal være enkel (firesifret) eller mer avansert, der du bruker et passord for å låse opp telefonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer