SIM-kortene på vei ut

Erstattes av ny standard. Men mye er fortsatt uklart.

KAN FORSVINNE: SIM-kortenes tid kan være over dersom Apple og Samsung innfører den nye «e-Sim»-standarden neste år. Foto: SCANPIX NTB
KAN FORSVINNE: SIM-kortenes tid kan være over dersom Apple og Samsung innfører den nye «e-Sim»-standarden neste år. Foto: SCANPIX NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erkerivalene Apple og Samsung i ferd med å bli enige om å gå vekk fra det gullfargede kortet som i dag sitter inni alle mobiltelefoner, meldte Financial Times i forrige uke.

Det er i så fall gode nyheter, både for de som ikke liker å tukle med binders, og for de som reiser mye i utlandet.

LES OGSÅ: Slik slår du av roaming

Velg operatør fra menyen

Med e-Sim, som etter planen skal komme i mobiltelefoner og nettbrett allerede i løpet av neste år, velger du ny mobiloperatør fra menyen om bord på telefonen eller brettet.

Dermed oppnår du to ting: Du slipper å ta ut og inn et fysisk kort, og mobilselskapene vil ikke lenger kunne gjøre det vanskelig for deg å velge et lokalt mobilselskap om du reiser i utlandet.

Det er jo en kjent sak at det er langt billigere å tegne et lokalt abonnement enn å «roame» via den operatøren du har et kundeforhold til hjemme i Norge.

LES OGSÅ: Hvor mye datatrafikk får du egentlig for maksprisen?

For godt til å være sant?

Vi må nok likevel smøre oss med litt tålmodighet.

Apple har nylig lansert sitt eget SIM-kort, som nå sitter i siste utgave av iPad. Og etter alt å dømme vil også dette kortet sitte i den kommende iPhone, som er ventet i september og vil hete enten 6S eller 7.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer