Energizer Power Max P18K Pop

Sjekk den batteritiden!

Når størrelse ikke betyr noe som helst.

GIGA-MOBIL: Energizer P18K har et massivt batteri på hele 18.000 mAh. Foto: Skjermdump/YouTube/Techniqued Malayalam
GIGA-MOBIL: Energizer P18K har et massivt batteri på hele 18.000 mAh. Foto: Skjermdump/YouTube/Techniqued Malayalam Vis mer
Publisert

(Oppdatert 30. april 2019) Det blir dessverre(?) ikke noe av Energizers store mobilplaner. Årsaken er at Indiegogo-kampanjen feilet. Det var meningen å folkefinansiere Power Max P18K Pop, og Energizer ønsket snaut 10,4 millioner.

Slik gikk det altså ikke. Totalt var det kun 11 personer som ville bidra med penger til prosjektet - til sammen 130.000 kroner, og da blir det ikke noe av «batteribeistet». I hvert fall ikke i denne omgang.

Under kan du lese mer om mobilen - som altså ble en «not» og ikke en «hot».

Mobil med batteripakke eller motsatt?

En smarttelefon med en batteripakke, eller en batteripakke med integrert smarttelefon? Ved første øyekast er det ikke åpenbart hva som er hva med Energizer Power Max P18K Pop. Batteriprodusenten hadde en skikkelig stor mobilnyhet å vise frem under mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona. Bokstavelig talt.

Tykkelsen er på hele 18 millimeter, som får oss til å mimre tilbake til de gamle mursteinstelefonene til Nokia. Den er like tykk som nesten tre Samsung Galaxy S10 til sammen. Mashable har publisert et bilde der tre mobiler er stablet oppå hverandre ved siden av P18K.

50 dager i standby

Så hva får du med Energizers beistmobil? Et kjempebatteri på hele 18.000 mAh (normalen ligger ofte mellom 3000 og 4000). Selskapet lover 50 dager standby, en ukes bruk mellom hver lading, 2 dager kontinuerlig videoavspilling eller 4 dager i strekk med musikkavspilling, som jo bør være tilfredsstillende for de fleste.

Det er langt bedre enn dagens flaggskiptelefoner som må lades hver eneste eller annenhver dag, men de er jo attpåtil mye mer lommevennlige.

P18K har USB-C med støtte for hurtiglading, og ladetiden er anslått til åtte timer.

Du bør ha ekstra store lommer for å få plass til Energizer P18K. Foto: Skjermdump/YouTube/Techniqued Malayalam
Du bør ha ekstra store lommer for å få plass til Energizer P18K. Foto: Skjermdump/YouTube/Techniqued Malayalam Vis mer

For å sammenlikne Energizer Power Max P18K Pop mot toppmodellene på markedet hva batterikapasitet gjelder:

  • Huawei Mate 20 Pro: 4.200 mAh.
  • Samsung Galaxy S10 Plus: 4.100 mAh.
  • Apple iPhone XS Max: 3.174 mAh.

Så er det opptil enhver å avgjøre om den gode batteritiden veier opp for den massive størrelsen til P18K.

Ikke plass til lydutgang?

Sett rett forfra ser kjempetelefonen egentlig ut som en helt vanlig, moderne smarttelefon. Den 6,2-tommer store skjermen har smale rammer og har hverken busslomme eller kamerahull slik som henholdsvis iPhone XS og Galaxy S10.

I stedet har Energizer gått for et sprett opp-kamera i periskopstil som dukker opp når du har behov for det. Frontkameraet har to sensorer på henholdsvis 16 og 2 megapiksler der sistnevnte er en dybdesensor.

På baksiden sitter det et trippelkamera med sensorer på 2, 5 og 12 megapiksler. Det er litt artig at kamerasensorene stikker ut av chassiset på en såpass massiv mobil.

Skjermen har for øvrig et LCD-panel på 2280 x 1080 piksler.

Sett forfra ser Energizer P18K helt vanlig ut. Foto: Emilio Moranetti/AP
Sett forfra ser Energizer P18K helt vanlig ut. Foto: Emilio Moranetti/AP Vis mer

Ellers er Power Max P18K Pop faktisk velutstyrt med 128 GB lagringsplass - med plass til minnekort - 6 GB RAM, rom til to SIM-kort og en åttekjerners prosessor fra MediaTek.

Dog er det noe finurlig at Energizer ikke har klart å finne plass til en hodetelefonkontakt på en såpass stor smarttelefon. Det er uvisst hvorfor, men plassmangel kan neppe være årsaken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer