Xiaomi Mi Mix Alpha

Sjekk den vanvittige skjermen!

Brettbare mobiler er bare såå forrige halvår.

"NESTEN HELE VEIEN RUNDT": Xiaomis nye påfunn er en mobil med såkalt surroundskjerm, som "går nesten hele veien rundt", som de selv sier. Foto: Xiaomi
"NESTEN HELE VEIEN RUNDT": Xiaomis nye påfunn er en mobil med såkalt surroundskjerm, som "går nesten hele veien rundt", som de selv sier. Foto: Xiaomi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brettbare mobiler fikk seg et skudd for baugen da Samsung tidligere i år måtte utsette lanseringen av Galaxy Fold etter at flere anmeldere opplevde at skjermen gikk i stykker.

Samsung måtte tilbake på tegnebordet, og har tilsynelatende fikset problemene; den 27. slippes Galaxy Fold for salg i USA (i Sør-Korea ble den lansert den 6. september). Du kan lese vår sniktitt her.

- Surround-skjerm

Men hvorfor brette ut (eller sammen) mobilskjermen, når du kan gjøre som Xiaomi med sin ferske Mi Mix Alpha, klistre en skjerm rundt HELE telefonen. Å ja, her er det skjerm både foran og bak - OG på sidene.

- 180,6 prosent skjermandel, skryter Xiaomi av.

SER STILIG UT: Mye skjerm ser stilig ut på bilder, men hvor praktisk det er, gjenstår å se. Foto: Xiaomi
SER STILIG UT: Mye skjerm ser stilig ut på bilder, men hvor praktisk det er, gjenstår å se. Foto: Xiaomi Vis mer
KAMERASTRIPE: Om du synes kamerahumpen er stygg, vil du neppe la seg imponere av kamerastripen. Foto: Xiaomi
KAMERASTRIPE: Om du synes kamerahumpen er stygg, vil du neppe la seg imponere av kamerastripen. Foto: Xiaomi Vis mer

Som Engadget skriver: «denne målingen gir ingen mening når man bruker det på denne måten, men denne mobilen er så kul at vi lar det passere».

«Surround Display» kaller Xiaomi den nye skjermløsningen på Mi Mix Alpha. Her finner vi smale kanter i topp og bunn av mobilen, og med unntak av en vertikal stripe på baksiden hvor kameraene sitter, består resten av skjerm.

I skjermen sitter både fingeravtrykksleser (innebygd i skjermen), høyttalere (såkalt display acoustic tech) og knapper (sidene er trykkfølsomme).

108 megapiksel kamera

Xiaomi sparer ikke på kruttet med Mi Mix Alpha, så den kommer også med et 108 megapiksel kamera i et trippelkamera-system hvor vi også finner et 12 megapiksel telefoto-kamera og et 20 megapiksel vidvinkel.

Snapdragon 855+, 12 GB RAM, 512 GB lagringsplass, støtte for 5G, et 4050 mAh-batteri og rask 40 watts lading er øvrige spesifikasjoner.

Ikke overraskende kaller Xiaomi Mi Mix Alpha for en konsepttelefon, ifølge Engadget. Den vil imidlertid bli produsert i et begrenset opplag som kommer i salg i september til en pris på 20.000 yuan, drøye 25.000 kroner.

Vi tør vedde på at den ikke blir tilgjengelig her til lands.

Under kan du se en video der vi prøvde Huaweis brettbare telefon, Mate X:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer