Sjekk farten på Internett

Selv om kapasiteten øker hele tiden, har det ikke blitt spesielt mye raskere å surfe i dag enn det var for noen år siden. Vi har sjekket ut et hendig lite program som lar deg holde et øye med hastigheten på Internett, slik at du kan styre unna rushtiden.

Sjekk farten på Internett
Publisert

Any Speed er et smart lite program som bekrefter det du tidligere bare har hatt en sterk mistanke om: Surfing på Internett går ikke alltid like raskt. Med Any Speed kan du finne ut når din nettforbindelse er raskest, slik at du kan unngå å surfe når nettet er tregt.

Any Speed tester kontinuerlig nettforbindelsen din mot bestemte fremmede nettsteder. Dette kalles Ping: Du sender ut et eneste lite signal til en bestemt fremmed Internett-server, og måler hvor lang tid det tar innen du får svar.

Any Speed går et par hakk lenger i brukervennlighet og nytte enn andre ping-programmer: Det fører nemlig statistikk. Denne statistikken forteller på en grei måte når i uka, og til hvilke tidspunkter du ikke bør kaste bort dyre tellerskritt, og når du bør koble deg til nettet.

Unngå rushen

Dette er naturligvis ikke bare et spørsmål om kroner og ører, mange modembrukere opplever at nettsurfing blir irriterende treg når nettet snører seg til i tide og utide til bestemte tider på dagen. Grunnen til disse variasjonene i hastighet skyldes at noen tidspunkter på dagen er mer populære for nettsurfing enn andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer