Google maps-triks:

Sjekk når det er lite folk

Vil du være litt ekstra forsiktig i forbindelse med julehandelen, er dette et smart triks.

TRAVELT: Google Maps avslører at det er mer travelt enn vanlig når vi sjekker statusen for det lokale kjøpesenteret. Foto: Pål Joakim Pollen
TRAVELT: Google Maps avslører at det er mer travelt enn vanlig når vi sjekker statusen for det lokale kjøpesenteret. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julen nærmer seg med stormskritt, og langt fra alle er ferdig med alt av julegaver og annen handel før ferien.

Og med et rekordhøyt smittetrykk i Norge, med påbud om munnbind der det er vanskelig å holde meteren, kan det være lurt å legge handleturen til tider der ikke alle andre handler.

Men når er det færrest folk på det lokale kjøpesenteret, på Vinmonopolet eller på Ikea? Det kan du få svar på via Google Maps.

Skal du på Ikea Furuset i Oslo en lørdag, og vil unngå for mye folk, bør du være ferdig handlet til rundt 11 eller komme etter klokka 19.
Skal du på Ikea Furuset i Oslo en lørdag, og vil unngå for mye folk, bør du være ferdig handlet til rundt 11 eller komme etter klokka 19. Vis mer
Fra Google Maps ser vi at trafikken på Nordby Shoppingcenter er ca 30 prosent lavere enn det den pleier å være når vi sjekker onsdag ettermiddag.
Fra Google Maps ser vi at trafikken på Nordby Shoppingcenter er ca 30 prosent lavere enn det den pleier å være når vi sjekker onsdag ettermiddag. Vis mer

Her kan du nemlig søke opp stedet der du vil handle og så få en trafikkrapport - både med tanke på hvordan det pleier å ligge an med besøk på ulike ukedager og tidspunkter, men også hvordan situasjonen er akkurat nå, slik at du kan se om det er flere eller færre folk der enn vanlig.

Dette kan du gjøre både i nettleseren og i Google Maps-appen. Søk bare opp stedet du er på jakt etter og sveip opp på mobiltelefonen for å få detaljene, eller sjekk venstre marg i nettleseren din om du bruker PC.

SJEKK TRAFIKKEN: Du kan både se biltrafikk og persontrafikk i Google Maps-appen.
SJEKK TRAFIKKEN: Du kan både se biltrafikk og persontrafikk i Google Maps-appen. Vis mer

PS! Google Maps kan også vise hvor tett trafikken er, i hvert fall på noe større veier, fargekodet fra grønt til mørkerødt. Om det ikke vises farger på veiene i appen, kan du trykke på lag-ikonet øverst til høyre og deretter velge trafikk. På PC ligger ikonet du skal trykke på nederst til venstre i kartvisningen.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer