Google maps-triks:

Sjekk når det er lite folk

Vil du være litt ekstra forsiktig i forbindelse med julehandelen, er dette et smart triks.

TRAVELT: Google Maps avslører at det er mer travelt enn vanlig når vi sjekker statusen for det lokale kjøpesenteret. Foto: Pål Joakim Pollen
TRAVELT: Google Maps avslører at det er mer travelt enn vanlig når vi sjekker statusen for det lokale kjøpesenteret. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julen nærmer seg med stormskritt, og langt fra alle er ferdig med alt av julegaver og annen handel før ferien.

Og med et rekordhøyt smittetrykk i Norge, med påbud om munnbind der det er vanskelig å holde meteren, kan det være lurt å legge handleturen til tider der ikke alle andre handler.

Men når er det færrest folk på det lokale kjøpesenteret, på Vinmonopolet eller på Ikea? Det kan du få svar på via Google Maps.

Her kan du nemlig søke opp stedet der du vil handle og så få en trafikkrapport - både med tanke på hvordan det pleier å ligge an med besøk på ulike ukedager og tidspunkter, men også hvordan situasjonen er akkurat nå, slik at du kan se om det er flere eller færre folk der enn vanlig.

Dette kan du gjøre både i nettleseren og i Google Maps-appen. Søk bare opp stedet du er på jakt etter og sveip opp på mobiltelefonen for å få detaljene, eller sjekk venstre marg i nettleseren din om du bruker PC.

PS! Google Maps kan også vise hvor tett trafikken er, i hvert fall på noe større veier, fargekodet fra grønt til mørkerødt. Om det ikke vises farger på veiene i appen, kan du trykke på lag-ikonet øverst til høyre og deretter velge trafikk. På PC ligger ikonet du skal trykke på nederst til venstre i kartvisningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.